Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela Kronobergs län. Det gäller från klockan 12.00 torsdagen den 23 maj och tills vidare.

Psykisk funktionsnedsättning

Psykisk funktionsnedsättning

Alla kan må psykiskt dåligt ibland. Du som mår dåligt kan få hjälp att må bättre. På den här sidan har vi samlat stöd och hjälp som du eller någon du känner kan få.

Stödinsatser för dig med psykisk ohälsa

Målet med våra stödinsatser inom socialpsykiatrin är att du ska ha möjlighet att leva ditt liv som andra och på sikt klara av så mycket som möjligt själv och att ta aktiv del i samhället. Det finns olika former av stödinsatser inom socialpsykiatrin. Handläggare utreder tillsammans med dig vilket stöd som passar dina behov.

Ansök

Du ansöker om insatser och stöd via vårt kontaktcenter. En handläggaren öppnar sedan en utredning. Det krävs oftast ett formellt beslut för att du ska kunna få stöd eller insats. Rätten till insatserna prövas enligt socialtjänstlagen, SoL. För frågor och ansökan kan du kontakta vårt kontaktcenter eller socialpsykiatrins mottagning.

Personligt ombud

Personliga ombud finns till för dig som vill ha stöd vid kontakt med myndigheter. Ett personligt ombud är en person som kan hjälpa dig som är 18 år eller äldre och har en psykisk funktionsnedsättning, att få det stöd som du behöver och har rätt till.

Akut social hjälp och stödnummer

Vid akuta ärenden kan du kontakta kommunens akuta sociala hjälp. Efter kontorstid ring nödnumret 112.

Om du behöver någon att prata med finns det även många olika stödlinjer utanför kommunens verksamhet som du kan vända dig till.

Senast uppdaterad 11 mars 2024