Kontakta oss

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Alvesta kommuns kontaktcenter som hjälper dig med dina frågor.
Sidans innehåll

Alvesta kommuns kontaktcenter

Kontaktcenter är vägen in till Alvesta kommun. Här får du svar på dina frågor och hjälp med ärenden direkt av våra kommunvägledare. Vi kan också guida dig vidare till den person eller verksamhet du söker.

Ordinarie öppettider

Helgfri vardag: 8.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Avvikande öppettider

Skärtorsdag 8.00-12.00
Fredag efter Kristi Himmelfärdsdag 8.00-12.00
Dag före midsommarafton 8.00-12.00
Dag före Alla Helgons dag 8.00-12.00

Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst

För att underlätta för dig att nå Alvesta kommun finns det flera kontaktvägar. 

E-tjänst

Alvesta kommun erbjuder flera e-tjänster i vår portal. Där kan du exempelvis ansöka om förskole- eller skolplats, beställa avfallspåsar, göra en felanmälan eller ansöka om bygglov eller ekonomiskt bistånd. 

E-post

Du når oss via e-post på kommunen@alvesta.se där du får svar inom två arbetsdagar. Tänk på att din e-postadress syns när du skickar till oss.

Sociala medier

För oss är sociala medier ett sätt att lyssna, dela information och kunskap, svara på frågor och delta i konversationer. Vi använder Facebook där det går bra att kontakta oss.

Telefon

Du behöver bara komma ihåg ett telefonnummer till oss på Alvesta kommun – 0472-150 00. Vi guidar dig sedan rätt i organisationen.

Besök

I kontaktcenters besökslokal på Centralplan 1 i Alvesta finns det möjlighet att låna dator och även få hjälp av en kommunvägledare med att använda de digitala tjänsterna. Vi svarar också på dina eventuella frågor eller hjälper dig vidare till lämplig person som ser till att du får ett svar. Hos oss kan du även hämta parkeringsskiva och hitta information om aktuella evenemang, samt turistinformation.

Akut hjälp och journummer

Vid akut social hjälp utanför våra öppettider ska du ringa nödnumret 112.

Gäller det akut felanmälan ringer du 0472-150 00 för att kopplas vidare via vårt journummer. Observera att akuta fel är sådana fel som kan innebära fara för människor och djurs liv och hälsa, alternativt föra med sig allvarlig skada på egendom eller anläggning. Vid icke akuta fel hänvisar vi till felanmälan via vår e-tjänst.

Om ditt ärende gäller akuta fel på el-nätet ska du felanmäla detta till Alvesta Energi på 0472-151 51. Exempel på akuta fel är leveransavbrott, avgrävda ledningar, påkörda kabelskåp eller elstolpar, samt träd som fallit ned på ledningar. 

Övriga uppgifter

Postadress

Alvesta kommun
342 80 Alvesta

Organisationsnummer

212000-0639

Fakturainformation

Läs mer om vad du behöver veta och följa för att kunna skicka fakturor till oss och för att vi ska kunna utbetala dem.

Senast uppdaterad 21 mars 2024