Stadsbussen i Alvesta gör entré

Stadsbussen i Alvesta gör entré

Från och med den 10 december kan du ta dig runt i centrala Alvesta med hjälp av stadsbussen – första året helt kostnadsfritt.

– Det här kommer göra det möjligt för unga som gamla att resa även korta sträckor på ett hållbart och enkelt sätt, säger Per Ribacke (S), kommunstyrelsens ordförande i Alvesta kommun.

Busslinjen går mellan sammanlagt 20 hållplatser och förbinder den östra och västra delen av Alvesta tätort, med Alvesta station som nav. Under det första året åker alla invånare helt utan kostnad och under det andra året kommer det att vara kostnadsfritt för personer upp till 20 år, samt pensionärer. Skulle trafiken fortsätta även efter prövotiden gäller Länstrafiken Kronobergs ordinarie biljettaxa för stadsbusstrafik för samtliga åldersgrupper.

– Vi hoppas att det avgiftsfria första året ska få invånarna att inse fördelarna med att ta bussen i stället för bilen, för sedan att nyttja stadstrafiken även framöver, säger Per Ribacke.

Det är Alvesta kommun som står bakom och finansierar initiativet till den lokala stadstrafiken. Driften sköts av Region Kronoberg, via Länstrafiken Kronoberg , som i sin tur upphandlat linjetrafiken enligt gällande avtal.

– Det känns väldigt roligt att Alvestaborna nu får en större möjlighet att resa hållbart till arbete, skola och fritid. Det blir ett jättebra komplement till en väl fungerande regionbuss och tågtrafik, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg.

Vi inviger busslinjen redan den 9 december utanför stationshuset i Alvesta – håll utkik efter mer information!

Läs mer om stadsbussen och se linjesträckning och tidtabell