Akut brist på jourhem i Alvesta kommun

Akut brist på jourhem i Alvesta kommun

Just nu har vi ett akut behov av jourhem för barn som behöver trygghet. Har du ett stort hjärta och möjlighet att ta emot en extra familjemedlem – hör av dig till oss.

Det finns alltid ett behov av fler jour- och familjehem, men för tillfället är läget extra kritiskt.

– Just nu har vi bara ett jourhem där barn kan bo tills dess att vi kan hitta en mer permanent placering i ett familjehem. Skulle vi stå helt utan finns det såklart lösningar, men de blir både dyrare och framför allt blir det sämre för barnet, säger Ann-Sofie Johansson, samordnare på enheten för barn och vuxna i Alvesta kommun.

Som jourhem öppnar du ditt hem med kort varsel och skapar en trygg plats för ett barn eller ungdom. Att vara jourhem är en heltidssysselsättning och du får stöd och ersättning av kommunen.

Du kan vara gift, sambo eller ensamstående. Du kan bo på landet eller i stan, i hus eller i lägenhet.

– Det är helt vanliga hem vi söker, med trygga och stabila vuxna som har tid, tålamod och ett stort hjärta. För de här barnen kan det vara helt avgörande, säger Ann-Sofie Johansson

Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer om vad det innebär att vara jourhem du når oss enklast via vårt kontaktcenter. Du kan också när som helst på dygnet göra en intresseanmälan via vår e-tjänst.

Tillsammans med dig kan vi ge alla barn den trygghet de har rätt till.

Läs mer och anmäl intresse

Bli familjehem och jourhem 

E-tjänst: Familjehem, jourhem, kontaktfamilj – intresseanmälan