Om webbplatsen

Alvesta kommuns webbplats är uppbyggd så att du lätt ska hitta det du söker. Här kan du läsa mer om hur den fungerar.

Navigering

Struktur och navigering utgår i första hand från ämnet. Överst på sidan finns olika huvudmenyer och dessa leder vidare till undermenyer. När du har klickat på någon av huvudmenyerna så kommer du till en sida med områdets undermeny. Även här kan ett "klick" leda till ytterligare en undermeny.

Kontaktuppgifter och relaterad information finns normalt till höger på respektive sida.

Sök

"Sök" är ytterligare en funktion som ska hjälpa dej att hitta på Alvesta kommuns webbplats. Skriv in ditt "sökord" i fältet och klicka på "OK". Nu söker programmet igenom webbplatsens samtliga textsidor och visar sedan resultatet.

Sitemap

Visar webbplatsens struktur med huvudmenyer/undermenyer och länk direkt till respektive sida.

Textförstoring

Klicka på A för att förstora texten. Du kan förstora texten i två steg. Om du sedan vill gå tillbaka till "normaltext" så klickar du på A-.

Startsida

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på "Kommunloggan" som du hittar längst upp till vänster på varje sida.

Grafisk form

Vårt mål är att webbplatsen ska vara ett lättanvänt hjälpmedel för såväl invånare i kommunen som turister och andra med ett intresse för vår kommun. Vår ingångssida ska med sina nyheter snabbt ge en överblick över vad som är på gång just nu.

PDF-dokument

Du kan behöva Adobe Acrobat Reader installerad på din dator för att kunna läsa och skriva ut vissa dokument/blanketter. Klicka på länken här under för att hämta hem programmet Acrobat Reader som är gratis.