Språk och översättning

Språk och översättning

Det primära språket för alvesta.se är svenska. Vi tillhandahåller maskinell översättning till fem andra språk.

Automatisk översättning

Avesta kommun erbjuder ingen manuell översättning av webbplatsen till andra språk. Däremot erbjuder vi maskinell översättning via Europeiska unionens verktyg e-translation.

Vi har valt detta verktyg då det har hög säkerhet för användarna. Med hjälp av verktyget översätts sidorna på våra servrar. Du som användare delar alltså aldrig någon data/uppgifter med tredje part (som man annars gör till exempel vid användning av Google Translate).

Du hittar översättningsverktyget längst upp på startsidan via knappen ”språk/language”. När du använder funktionen visas översättningen direkt på sidan. Språk som finns tillgängliga just nu är:

  • engelska
  • tyska
  • arabiska
  • ukrainska
  • ryska

Observera att översättningen görs maskinellt och är en helt automatiserad process där ingen människa har varit inblandad. Översättningens kvalitet och korrekthet kan därför variera. Verktyget klarar inte heller att översätta visst innehåll, t.ex. bilder, videoklipp och filer.

Verktyget ska användas för att få ett hum om innehållet snarare än som en professionell översättning. Alvesta kommun reserverar sig för eventuella felöversättningar.

Översättning till andra språk

Om du vill översätta innehåll till andra språk kan du välja att använda dig av en extern översättningstjänst. Ett exempel på en sådan tjänst är Google translate.

Många webbläsare erbjuder även automatisk översättning av innehåll på webbplatser. Du kan läsa om hur varje enskild översättningstjänst hanterar och lagrar personuppgifter på deras respektive webbplatser.

Alvesta kommun ansvarar inte för kvaliteten eller riktigheten i översättningar gjorda av externa översättningstjänster.

Observera att när du använder denna typ av tjänster spåras besöket av den externa parten med hjälp av cookies, i detta fallet Google.

Senast uppdaterad 7 mars 2024