Turister och besökare

Turister och besökare

Välkommen att besöka Alvesta kommun. Här kan du uppleva småländsk natur och kultur, ägna dig åt både fartfyllda och lugna aktiviteter året om och hitta godsaker hos gårdsbutiker och caféer.
I Alvesta kommun har du alltid nära till en rofylld skog, lugn sjö eller levande landsbygd. Det finns gott om leder för vandring och cykel, med möjlighet att pausa vid gårdsbutiker och caféer med läckra mathantverk och lokalproducerade råvaror.

Vi är en mytomspunnen sagobygd och levande kulturkommun med historiska miljöer och ett stort utbud av evenemang och aktiviteter. Vill du stanna ett tag finns möjlighet till både enskilt och naturskönt boende eller något mer centralt.

Hitta något för dig

För att hitta något att uppleva, upptäcka eller besöka som passar just dig kan du hitta mer information här:

Infopoints

För att göra informationen och servicen så tillgänglig som möjlig för besökare arbetar Alvesta kommuns turistinformation med InfoPoints. Det är lokala näringsidkare i kommunen som har fått särskild utbildning för att guida turister rätt, svara på frågor och ge tips på vad som finns att uppleva och upptäcka i närområdet. Det går också bra att kontakta Alvesta kommuns turistinformation eller kommunens kontaktcenter.

Ett grönt "i" med text under som lyder "Infopoint".

Du når våra InfoPoints här:

Senast uppdaterad 4 mars 2024