Välkommen till nya alvesta.se

Välkommen till nya alvesta.se

En hand som håller i en mobiltelefon. På skärmen visas en sida med titeln Om Alvesta kommun
4 mars lanserar vi denna nya webbplats för Alvesta kommun.

Vår tidigare webbplats hade några år på nacken och var i behov av modernisering. I arbetet med den nya webbplatsen har fokus varit på att skapa en tydlig och lättnavigerad struktur och en webbplats som är tillgänglig för alla – oavsett språkkunskaper eller funktionsvariationer.

Mycket kommer du att känna igen, även om utseendet och vissa funktioner är lite annorlunda. Vi hoppas att du som använder webben lättare ska hitta och få svar på det du söker.

Vad är nytt?

  • Sökfunktionen har fått en central plats på startsidan. Även välbesökta sidor, som till exempel e-tjänster, lediga jobb och driftinformation har fått en mer central plats.
  • Tydligare struktur med ökat fokus på dig som användare. Strukturen har delvis ändrats för att låta användarens perspektiv styra, snarare än våra egna organisatoriska ramar.
  • Hela webbplatsen finns översatt på svenska och fem andra språk. Vi använder ett verktyg för maskinell översättning.
  • Talande webb. Med funktionen Talande webb kan du få sidan uppläst för dig. Funktionen underlättar för personer som av olika anledningar har svårt att läsa text.
  • Texterna har setts över, förenklats och kortats ner.
  • Tillgängligheten har förbättrats för att möta kraven i lagen om tillgänglighets.
  • Gamla nyheter har inte förts över. Vi har valt att endast flytta över ett urval av nyheter från det senaste året.

Meddela oss om något är fel

I början kommer det att vara information som inte är på plats, det kan även förekomma buggar och brutna länkar. Vi är tacksamma om du meddelar oss om du stöter på felaktigheter eller har andra synpunkter på innehåll och funktioner. Hör gärna av dig till:

Mejla: kommunikation@alvesta.se