Spara sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken Alvesta

Spara sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken Alvesta

Sport- och friluftsutrustning ligger upplagt mot en vit bakgrund. Flytväst, boxningshandskar, ridhjälm, tennisboll, frisbee med mera.
Nu startar arbetet med en Fritidsbank i Alvesta kommun. Fritidsbanken ska fungera som ett slags bibliotek med sport- och fritidsutrustning där alla som vill ha en aktiv fritid kan låna saker gratis. Öppning planeras till våren. Innan dess tar vi tacksamt emot hjälp med att spara och samla utrustning som inte längre används.

Tänk Fritidsbanken när du rensar där hemma

Vi ber såväl kommuninvånare som föreningar och företag med oanvänd sport- eller fritidsutrustning att hålla i dem ett litet tag till, för att sedan skänka prylarna till Fritidsbanken Alvesta. På så sätt bidrar vi alla till att fler kan idrotta och komma ut i naturen.

— Vi vill göra det möjligt för alla, oavsett ekonomi, ålder eller andra förutsättningar, att upptäcka nya intressen och glädjen i att röra på sig. Samtidigt blir miljön en vinnare, säger Nina Rydström (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Allt kan komma till nytta

Fritidsbanken tar tacksamt emot alla typer av saker som kan användas till sport- och fritidsaktiviteter. Allt från slalomutrustning och innebandyklubbor till flytvästar och tremannatält. Vi gör en bedömning av skicket på sakerna och reparerar vid behov eller tar vara på reservdelar för att komplettera något annat. Vi tar däremot inte emot vanliga träningskläder eller instrument.

— Det får gärna vara prylar som passar både barn, vuxna eller personer med funktionsnedsättning. Målet för att öppna Fritidsbanken är 1 500 insamlade saker och det tror jag stenhårt på att vi fixar tillsammans, säger fritidskonsulent Pontus Albinzon.

Platser där utrustning kan lämnas meddelas efter sommaren.

Planerad öppning till våren

Under hösten startar även arbetet med att få i ordning lokalen för utlåning. Går allt som planerat öppnar Fritidsbanken Alvesta till våren.

Håll utkik på webbsidan Fritidsbanken Alvesta

— Det känns otroligt häftigt att vi är på gång med detta nu. Vi har besökt andra kommuner som jobbat med detta sedan tidigare och har med oss en massa lärdomar för att Fritidsbanken Alvesta ska ge både glädje och komma till nytta för alla som vill röra på sig, säger fritidskonsulent Stefanos Papamichaildis.

Kontakt för mer information

Pontus Albinzon
Fritidskonsulent
0768-96 86 91
pontus.albinzon@alvesta.se

Stefanos Papamichailidis
Fritidskonsulent
0790-65 35 82
stefanos.papamichailidis@alvesta.se

Nina Rydström (C)
Ordförande i kultur- och fritidsnämnden
0735-70 61 62
nina.rydstrom@alvesta.se

Fritidsbanken on tour
I sommar åker Fritidsbanken Alvesta på turné. Träffa oss som jobbar med Fritidsbanken och ställ frågor. Vi kommer att gästa Mohedadagarna, Vislandatrippeln och trialton i Hulevik. Dessutom kommer vi att besöka Vislandabadet, badplatser och andra mötesplatser i kommunen.