Prästängskolan har idag eldhärjats

Prästängskolan har idag eldhärjats

Idag, tisdag 11 juli klockan 12.16, utlöstes ett automatlarm på Prästängsskolan i Alvesta och tidigt kunde rök upptäckas. Branden är under kontroll och släckningsarbetet har pågått sedan branden upptäcktes. Det pågår ingen verksamhet i lokalerna och ingen människa har kommit till skada.

Den drabbade delen är den som vetter mot Ekebacken. Och initialt bedöms att det är 6-7 klassrum som drabbats av branden. Utöver brandskador har byggnaden också drabbats av rök- och vattenskador.

Det är väldigt många personer som på olika sätt varit involverade i arbetet med branden under dagen. Utöver Räddningstjänsten som arbetat med släckningsarbetet har många inom Alvesta kommun och vårt bostadsbolag AllboHus arbetat intensivt.

Det har varit en omfattande och komplicerad brand. Räddningstjänsten har tvingats riva delar av byggnaden för att dels komma åt att släcka, dels för att isolera branden.

”Det står nu klart att en viss del av skolan har förstörts. Tack och lov finns det ingen sommarfritidshemsverksamhet på Prästängskolan denna sommar. Ett stort problem blir att lösa lokalfrågan när skolan börjar”, säger Marit Persson chef för Utbildningsförvaltningen.

Brandplatsen kommer att spärras av och olika åtgärder kommer att vidtas för att minimera skadorna och Räddningstjänsten har också kontroll, så att branden inte blossar upp på nytt.

Kontaktpersoner

Marit Persson, Förvaltningschef Utbildningsförvaltningen
Jonas Tenje, kommunikatör.
Stefan Blomqvist, VD Allbohus
Lars Engborg, Vice VD Allbohus