Popcorn och pizza – fest när nya förskolan i Moheda invigdes

Popcorn och pizza – fest när nya förskolan i Moheda invigdes

Drygt ett och ett halvt år efter att det första spadtaget togs är den nya förskolan i Moheda klar. De runt 140 barnen och personal flyttade in i början av december och firade dagens invigning med popcorn och önskemat – pizza!

Moheda förskola är en sammanslagning av de två tidigare förskolorna på orten, Långagård och Vegbybackens förskola. Barnen har under byggtidens gång besökt sin nya förskola för att få möjlighet till en bra övergång och efter flytten finns fortfarande mycket nytt att undersöka.

– De är glada och utforskar alla nya grejer och möbler. Det blir också spännande möten med nya relationer och kompisar från den förskola de själva inte gått på tidigare, säger Frida Johansson, tillförordnad rektor på Moheda förskola.

Förskolan är byggd av AllboHus med HIC Constructions som totalentreprenör. Med en total yta på 2 500 kvadratmeter finns det plats för tio avdelningar och 200 barn. Det finns gemensamhetsutrymmen och speciella lärtorg med böcker, naturmaterial och digitala verktyg, ett storkök, solceller och komfortkyla för att hålla lagom inomhustemperatur under sommartid. Det har även ordnats med sovplatser utomhus i specialbyggda sovlådor av kommunens arbetsmarknadsenhet.

– Det har varit en omställning för många barn som tidigare sovit inomhus på madrasser. Men det har bara varit positivt och barnen sover bra, säger Frida Johansson.