Nyöppning av simhallen – omfattande renovering klar

Nyöppning av simhallen – omfattande renovering klar

På lördag den 23 december klockan 10 kommer det gå att byta om som vanligt i simhallen igen, efter en lång period av renovering av omklädningsrummen.

– Det här är väldigt välkommet för både besökare och personal och något vi sett fram emot länge. Vi är också tacksamma för att den nya tidsplanen som sattes under hösten har kunnat hållas så att vi kan öppna nu lagom till jul, säger Martin Sallergård, fritidschef på Alvesta kommun.

Öppettider Virda bad- och sportcenter

Rejäla vattenskador

Renoveringen av omklädningsrummen till simhallen i Virda bad- och sportcenter startade i april i år, efter att det upptäcktes vattenskador i både damernas och herrarnas omklädningsrum. Planen var att renoveringen skulle vara klar till hösten, men skadorna var mer omfattande än vad som först förutsågs. Båda omklädningsrummen fick rivas till grunden och torka ut under sommaren, för att sedan byggas upp igen.

En stor dos tålamod

Det här har påverkat föreningarna och allmänheten som nyttjar simhallen. Bland annat genom att antingen få byta om hemma eller att ha blivit hänvisade till omklädningsrum i sporthallen när det varit möjligt. Det kompletterades även med två tält inne i simhallen för att underlätta ombyte.

– Det har varit ett pussel under lång tid och våra besökare och föreningar har haft ett fantastiskt tålamod. Tack vare deras flexibilitet har vi aldrig behövt stänga, med undantag för en tid under lågsäsongen i somras, säger Martin Sallergård, fritidschef på Alvesta kommun.

Platsbyte på dam och herr

I och med att omklädningsrummen är klara ber vi alla besökare att duscha noga inför sitt besök i simhallen för bästa badmiljö. Håll koll på dörrarna till omklädningsrummen också – nytt är nämligen att damernas och herrarnas har bytt plats. I nya herrarnas omklädningsrum kvarstår visst arbete för att det ska bli helt klart, men inget som kommer att påverka tillgängligheten.