Krafttag mot skadegörelse och inbrott i Alvesta

Krafttag mot skadegörelse och inbrott i Alvesta

Nu tar Alvesta kommun tillsammans med polisen till ännu fler åtgärder för att få bukt med den skadegörelse som skett den senaste tiden i Alvesta tätort.

Skadegörelsen i Alvesta tätort har ökat under de senaste veckorna. Det rör sig om krossade rutor, uppbrutna dörrar och klotter. Det har dessutom eldats vid två av skolorna och begåtts stölder. Merparten av händelserna har skett tidiga kvällar.

— Det är dessvärre inget ovanligt med viss skadegörelse under sommarlovet. Men i år har det varit mer och under en kortare tidsperiod. Det är såklart både kostsamt och framför allt oroande, säger Stefan Ottosson, säkerhets- och beredskapssamordnare i Alvesta kommun.

Polisens uppfattning är att det är barn och ungdomar som ligger bakom många av händelserna, bland annat med anledning av uppgifter från vittnen. Ingen är misstänkt för brott.

— Det är viktigt att man som vårdnadshavare i Alvesta tar sitt ansvar och pratar med sina barn om allvaret i det här. Förutom risken att någon skadar sig, kan familjen bli skadeståndsskyldig för de kostnader som uppstår, säger kommunpolis Ola Severinsson.

Alvesta kommun och AllboHus har sedan tidigare utökat säkerheten på vissa platser gällande lås, larm och rondering av vaktbolag. Utöver detta ökar polisen sin närvaro i Alvesta.

— Kommunens olika verksamheter kommer fortsättningsvis att jobba hårt hela sommaren för att skapa de bästa förutsättningarna för barn och unga. Tillsammans tror jag att vi kan hitta lösningar för att de som ligger bakom detta ska inse att det finns bättre och roligare saker att syssla med under sommaren, säger Stefan Ottosson.

Kontakt för mer information:

Stefan Ottosson
Säkerhets- och beredskapssamordnare Alvesta kommun
stefan.ottosson@alvesta.se

Ola Severinsson
Kommunpolis Alvesta
ola.severinsson@polisen.se