Grattis till årets pedagoger 2023

Grattis till årets pedagoger 2023

Nu är årets pedagoger utsedda. Vinnarna får ta emot en prischeck på 10 000 kr vardera.

Årets pedagog är ett nyinstiftat pris som delas ut för första gången i år. Under hösten har elever, vårdnadshavare och kollegor haft möjligheten att nominera kandidater till att bli Årets pedagog. En jury har nu utsett årets vinnare:

  • Christin Endro, förskollärare på Aringsås förskola
  • Ajdin Turcinovic, lärare på Grönkullaskolan
  • Theres Eliasson, lärare på Mohedaskolan

– Det är glädjande att se hur många nomineringar som kommit in från såväl elever och vårdnadshavare som kollegor. Det är ett bevis på vilka fantastiska pedagoger vi har ute i våra verksamheter. Det har inte varit lätt att välja, men bland nomineringarna har vi hittar några pedagoger som sticker ut lite extra. Det känns fint att kunna ge detta erkännande, säger utbildningsnämndens ordförande Frida Christensen.

Motiveringar

Efter att ha bedömt de inkomna nomineringarna valde juryn ut tre pristagare som alla visar stor skicklighet i sitt yrkesutövande, är drivna att utveckla verksamheten samt arbetar målinriktat för ökad måluppfyllelse för barn och elever. Nedan finns några citat från nomineringarna:

Christin Endro, förskollärare på Aringsås förskola

”Skulle man Googla på världens bästa förskolepedagog skulle man få upp en bild på Christin.”

”Hon utvecklar och väcker barnens nyfikenhet i att lära sig nya saker, stärker deras tilltro till sig själva samtidigt som de tillsammans jobbar på ett målinriktat sätt och utifrån sina projekt skapar inspirerande och trygga miljöer.”

Ajdin Turcinovic, lärare på Grönkullaskolan

”En skicklig person med mycket kunskap. Älskad av kollegor och elever. Motiverar elever och hjälper gärna sina kollegor. Glad, positiv, hjälpsam både i skolan och utanför.”

”Han är en snäll och rolig lärare, han lär ut jättebra. Han ser alltid till så att det finns studiero i klassrummet.”

Theres Eliasson, lärare på Mohedaskolan

”Titti gör verkligen allt för sina elever! Hon bygger goda relationer med dem, skapar trygghet och ger dem de bästa förutsättningarna hon kan för att de ska kunna lära, lyckas och inte minst ha roligt i skolan! Titti är en stjärna!”

”Jag nominerar mina barns lärare för att hon är bara bäst! Hon finns där, alltid mer än någon annan lärare!”

Om priset Årets pedagog

Priset instiftades 2023 av utbildningsnämnden för att lyfta fram pedagoger som goda förebilder och inspiratörer. Kriterier man ska uppfylla för att tilldelas utmärkelsen är att man visar stor skicklighet i sitt yrkesutövande, är driven att utveckla verksamheten samt jobbar målinriktat för ökad måluppfyllelse hos barn och unga. Tre vinnare utses. I prispotten finns 10 000 kronor per vinnare. Priset delas ut vid fullmäktiges avslutande möte i december.