Bästa seniormaten i landet finns på Björkliden

Bästa seniormaten i landet finns på Björkliden

Björkliden i Vislanda vinner White Guide Seniors pris för Årets Seniormåltid 2023! Det är andra året i rad som boendet prisas på galan.

På White Guide Senior-galan i Lund under tisdagskvällen fick personal från det särskilda boendet Björkliden i Vislanda ta emot ett av de tyngsta och mest prestigefyllda priserna – Årets Seniormåltid 2023 – med följande motivering:

”Att laga mat till våra äldsta medborgare är ett komplext uppdrag som kräver kunskap. Att få maten att ätas upp, kräver kärlek och empati. Årets vinnare besitter alla dessa sidor.”

– Det här betyder jättemycket och blir ytterligare en bekräftelse på att vi gör något bra. Att vi tillsammans i personalen ger både matglädje och en guldkant i vardagen till våra äldre, säger Linda Gustavsson, måltidschef på omsorgsförvaltningen i Alvesta kommun.

Juryn från White Guide Senior kom på ett oanmält besök till Björkliden i maj tidigare i år för att smaka på maten och även prata med omsorgstagarna, samt köks- och vårdpersonal.

Motiveringen till utnämningen lyder fortsatt:

”Att det serveras så här goda och vackra versioner av den ”vanliga” maten, i en rad olika konsistenser, ger en antydan om kunskapen – och kärleken – som ryms inom detta boende. Även lokalerna är utformade för maximal måltidsglädje. I den större restaurangen flödar ljuset genom atriumgårdens glastak. När det mörknar, tänds en sprakande brasa. Uppe på avdelningarna har omsorgen en personligare prägel. Allt detta gör Björkliden till en värdig vinnare!”

– Man blir nästan lite tom och tänker hur vi ska hålla i detta. Men efter några dagar kör man på igen. Viljan att fortsätta utvecklas finns hos alla och det är det som är så kul, säger måltidschefen Linda Gustavsson.

Även i fjol prisades Björkliden på White Guide Senior-galan. Då i kategorin för bästa konsistensanpassad kost.