Alvesta kommun vinner utmärkelsen Bästa tillväxt i Kronoberg för sjätte gången

Alvesta kommun vinner utmärkelsen Bästa tillväxt i Kronoberg för sjätte gången

Det går bra för näringslivet i Alvesta. Inte mindre än sex gånger, fyra år i rad, har man tagit hem utmärkelsen Bästa Tillväxt, som delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Priset premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten.

Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

– Vi har fantastiska företag i vår kommun och vi är mycket stolta över dem och det jobb de gör inte minst de senaste åren som varit. Detta pris är ett kvitto på styrkan hos företagen och att vi har ett bra företagsklimat i kommunen. Det är också imponerande hur de presterar så bra över tid, säger Per Ribacke ordförande i kommunstyrelsen Alvesta Kommun.

– Att vi har växande och väl fungerande företag är en grundbult för en attraktiv och växande kommun som Alvesta. Vi gör vad vi kan för att stötta vårt lokala näringsliv samt att utveckla Alvesta kommun. I detta arbete är näringslivet oerhört viktigt, säger Thomas Haraldsson vice ordförande i kommunstyrelsen Alvesta Kommun.

– Vi har jobbat utifrån att lyfta vårt näringsliv, ha hög service och en nära samverkan med dem i olika frågor vilket vi ser ger resultat i en rad olika mätningar. Det här visar att vi har ett bra företagsklimat och är en bra kommun att ha sitt företag i men framför allt är detta våra företagares pris och vi säger grattis till dem och mycket bra jobbat! Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom den här utmärkelsen, säger Ola Agermark, näringslivsansvarig på Alvesta Kommun.

Kontakt

Ola Agermark 0733-26 73 05
Per Ribacke 0738-51 82 15
Thomas Haraldsson 0709-96 41 61