Alvesta får Snällkur ”Många behöver hjälp – och vill hjälpa”

Alvesta får Snällkur ”Många behöver hjälp – och vill hjälpa”

Från och med 27 maj har Alvesta en egen snällkur. Här kan den som behöver hämta kläder, skor och saker helt gratis. Och den som har överblivna ytterkläder och annat hemma kan lämna det i kuren.

Bakom initiativet står Alvesta kommun tillsammans med lokala organisationer och aktörer inom näringslivet.

Snällkuren invigs 27 maj

Du är varmt välkommen när snällkuren invigs!

Tid: Lördag 27 maj, klockan 12.00
Plats: Värendsgatan 20

Om snällkuren

Fenomenet snällväggar startade i Iran 2015 och har snabbt spridits runt om i världen. Idén är enkel; den som har en överbliven jacka eller andra ytterkläder kan lämna den. Och den som behöver jackan kan ta en. Nu är det dags för Alvesta att sprida värme och vänlighet, med en egen Snällkur.

– Vi har inspirerats av andra som gjort liknande initiativ men då under namnet Wall of Kindness. Med vår Snällkur vill vi göra det enkelt att hjälpa till, och att ta emot hjälp, säger Per Ribacke (S), kommunstyrelsens ordförande.

Snällkuren kan ses som en symbol för att sträcka ut en hand till dem som behöver det. Alvesta kommun står bakom initiativet och har hand om Snällkuren tillsammans med en rad föreningar, organisationer och samfund. Själva kuren har Weland AB bidragit med.

Alvestas egen Snällkur kommer att ställas upp på Värendsgatan 20 och invigs den 27 maj, klockan 12.00. Snällkuren kommer stå kvar under överskådlig tid.

Snällkuren är ett samarbete mellan Alvesta kommun, Weland AB, Allbo hus AB och civilsamhället.

Kontakt

Markus Brunskog, markus.brunskog@alvesta.se, 0472-150 24

Per Ribacke, kommunstyrelsens ordförande, per.ribacke@alvesta.se, 0472-150 15