Alvesta Utställningshall

Alvesta Utställningshall

Mitt i Alvesta centrum, på järnvägsstationens andra våning, hittar du vår utställningshall. Här presenteras utställningar som är helt gratis för alla att besöka.

Aktuell utställning

Biologisk mångfald i Alvesta

Utställningen är öppen måndag-fredag 10-16

Vernissagen  15 juni klockan 12 av Thomas Haraldsson, kommunalråd

Alvesta Utställningshalls sommarutställning heter och handlar om Biologisk mångfald i Alvesta.

Utställningen är framtagen av Per Darell, Jenny Ivarsson, Tobias Ivarsson och Alvesta Naturskyddsförening.

Lär dig mer om värdefulla miljöer, besöksmål och arter i Alvesta kommun. Flera barnaktiviteter, fågelsång, fiolspel, läshörna, vackra foton och praktiska tips om vad du själv kan göra för att hjälpa den biologiska mångfalden.

Håll koll på kommande utställningar via sociala medier

Alvesta Utställningshall finns på Facebook och Instagram.

Om utställningshallen

Huvudmålet med verksamheten är att den ska fungera som ett ansikte utåt för Alvesta kommun och spegla dess historia, landskap, kultur, innevånare, organisationer, skolor och företag. Utställningarna ska vara tittvänliga, allmängiltiga, reflekterande och på samma gång spännande och rogivande.

Här kan såväl väntande resenärer som kommuninvånare kika in. Vi har även specialvisningar för skolklasser och andra grupper.

En viktig del i utställningsverksamheten är att ge de kommunala utbildningarna inom hantverk, musik och estetik ett forum där de kontinuerligt kan visa upp sina färdigheter. En annan del ska fungera som en plats där regionens utövande konstnärer, konsthantverkare och kulturarbetare ges möjlighet till återkommande utställningar eller konserter. Hit knyts även delprojekt riktade mot konstnärer, kulturarbetare, ungdomar och invandrargrupper.

Senast uppdaterad 4 juli 2024