Alvesta Utställningshall

Alvesta Utställningshall

Mitt i Alvesta centrum, på järnvägsstationens andra våning, hittar du vår utställningshall. Här presenteras utställningar som är helt gratis för alla att besöka.

Aktuell utställning

Grimslövs folkhögskolakonsthantverk/design

27 april – 1 juni

Utställningen är öppen Måndag-Fredag 10-16, Lördag 11-15

Vernissagen 27 april klockan 12.00

Varje år görs en utställning av eleverna från Grimslövs folkhögskola på Alvesta Utställningshall. Utställningen är en avslutning för kursen och innehåller samlade verk gjorda av de aspirerande konstnärerna. I utställningen ingår stora som små verk skapade i material som trä, metall och textil. Materialen möts och ger olika spännande uttryck.

“KHD bjuder i år in till en stark utställning med stor variation i uttryck, tankar bakom projekten och uttryckssätt. Det är en häftig känsla att se det gångna läsårets arbete koncentreras så på en plats i form av slututställningen”

Petter Thörne, lärare i design, KDH

Om utbildningen
KHD Konsthantverk/Design sträcker sig över 1-2 år och kännetecknas av stor kreativitet och många möjligheter. Genomgångar varvas med praktiskt arbete. Studierna vilar på hantverksmässig och konstnärlig grund kopplat till dagens behov och framtidens utmaningar.

affischen för utställningen med text om utställningen i lila, orange och vitt.
Håll koll på kommande utställningar via sociala medier

Alvesta Utställningshall finns på Facebook och Instagram.

Om utställningshallen

Huvudmålet med verksamheten är att den ska fungera som ett ansikte utåt för Alvesta kommun och spegla dess historia, landskap, kultur, innevånare, organisationer, skolor och företag. Utställningarna ska vara tittvänliga, allmängiltiga, reflekterande och på samma gång spännande och rogivande.

Här kan såväl väntande resenärer som kommuninvånare kika in. Vi har även specialvisningar för skolklasser och andra grupper.

En viktig del i utställningsverksamheten är att ge de kommunala utbildningarna inom hantverk, musik och estetik ett forum där de kontinuerligt kan visa upp sina färdigheter. En annan del ska fungera som en plats där regionens utövande konstnärer, konsthantverkare och kulturarbetare ges möjlighet till återkommande utställningar eller konserter. Hit knyts även delprojekt riktade mot konstnärer, kulturarbetare, ungdomar och invandrargrupper.

Senast uppdaterad 26 april 2024