Alvesta Utställningshall

Alvesta Utställningshall

Mitt i Alvesta centrum, på järnvägsstationens andra våning, hittar du vår utställningshall. Här presenteras utställningar som är helt gratis för alla att besöka.

Aktuell utställning

Håll koll på kommande utställningar via sociala medier

Alvesta Utställningshall finns på Facebook och Instagram.

Om utställningshallen

Huvudmålet med verksamheten är att den ska fungera som ett ansikte utåt för Alvesta kommun och spegla dess historia, landskap, kultur, innevånare, organisationer, skolor och företag. Utställningarna ska vara tittvänliga, allmängiltiga, reflekterande och på samma gång spännande och rogivande.

Här kan såväl väntande resenärer som kommuninvånare kika in. Vi har även specialvisningar för skolklasser och andra grupper.

En viktig del i utställningsverksamheten är att ge de kommunala utbildningarna inom hantverk, musik och estetik ett forum där de kontinuerligt kan visa upp sina färdigheter. En annan del ska fungera som en plats där regionens utövande konstnärer, konsthantverkare och kulturarbetare ges möjlighet till återkommande utställningar eller konserter. Hit knyts även delprojekt riktade mot konstnärer, kulturarbetare, ungdomar och invandrargrupper.

Senast uppdaterad 9 april 2024