Utbildningar för vårdnadshavare

Alvesta kommun erbjuder olika typer av kostnadsfria föräldrautbildningar för dig som vårdnadshavare till ett barn eller ungdom.
Sidans innehåll

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln är ett föräldrastödsprogram för dig som ska bli förälder eller som är förälder till barn mellan 0-12 år.

Syftet med Trygghetscirkeln är att du ska stärka relationen till ditt barn genom att du som förälder får mer kunskap och förståelse för ditt barns utveckling och vad som behövs av dig som förälder i olika situationer. Konflikter mellan dig och ditt barn kan undvikas eller minska, genom att du som förälder blir mer medveten om ditt barns behov och får större förståelse för dig själv och dina reaktioner.

Anmäl dig till Trygghetscirkeln

Grupper i Trygghetscirkeln startar kontinuerligt och vi träffas vid åtta tillfällen. Om Trygghetscirkeln låter intressant kan du göra en intresseanmälan via vår e-tjänst. När du har skickat in en intresseanmälan hör vi av oss till dig.

ABC föräldrautbildning

ABC är en föräldrautbildning för alla föräldrar till barn mellan 3 och 12 år som vill utveckla sitt föräldraskap tillsammans med andra.

Utbildningen består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Vi pratar om vardagliga utmaningar, forskning och erfarenheter som ni som föräldrar vill diskutera i gruppen.

Utbildningen är helt kostnadsfri och vi bjuder på fika.

Datum för utbildningen våren 2024

Onsdagar kl. 17-19.30

  • 8 maj
  • 15 maj
  • 22 maj
  • 29 maj

Det är viktigt att du har möjlighet att vara med under alla tillfällen, så att du kan hänga med i det vi pratar om. Utbildningen hålls i Familjecentrums lokaler, Hjortsbergavägen 57 i Alvesta.

Anmäl dig till ABC föräldrautbildning

Är du intresserad av att delta eller har några frågor? Välkommen att höra av dig till oss.

Ida: 072 145 26 36, ida.gustavsson@alvesta.se
Marie: 073 375 35 11, marie.k.nilsson@alvesta.se

Senast uppdaterad 12 april 2024