Ny möjlighet att förtidsrösta i valet – Kulturbussen kommer till dig

Ny möjlighet att förtidsrösta i valet – Kulturbussen kommer till dig

Lastbil målad med dinosaurielandskap och test som lyder Kulturbussen. En skylt där det står att du kan rösta här står placerad utanför.
I årets EU-val testar Alvesta kommun att använda vår mångsidiga Kulturbuss för att möjliggöra för fler att kunna rösta. Kulturbussen kommer att fungera som en mobil lokal för förtidsröstning och köra till olika platser runt om i kommunen.

— Vi har ju haft Kulturbussen i ett år nu och invånarna har hunnit bli bekanta med den. Eftersom den både är mobil och har utrymme för olika användningsområden är den perfekt att nyttja som just röstningslokal, säger valsamordnare Ulrika Bengtsson.

Kulturbussen kör sin premiärtur som mobil röstningslokal fredagen den 24 juni. Hjortsberga är den första platsen av totalt sju i kommunen som vi kommer att stanna vid. Som vid röstning i vilken annan lokal för förtidsröstning som helst behövs både legitimation och röstkort för att kunna rösta.

— Vi hoppas att så många som möjligt väljer att rösta i EU-valet. Slår det väl ut med möjligheten att kunna göra det i just Kulturbussen så ligger det nära till hands att den kommer att användas som röstningslokal vid andra val också, säger Ulrika Bengtsson.

Här kan du förtidsrösta i Kulturbussen:

Ort Öppettider
Datum Tid
Hjortsberga (gamla återvinningen vid Kyrkvägen/Ekevägen) Fredag 24 maj 14.00-15.30
Torpsbruk (återvinningen vid Björkerydsvägen 16) Måndag 27 maj 13.30-15.00
Lidnäs (Bygatan/Badvägen) Måndag 27 maj 15.20-16.50
Hulevik Fredag 31 maj 10.00-11.30
Lönashult (Västra Torsås kyrka) Fredag 31 maj 13.00-14.30
Torne Måndag 3 juni 13.00-14.30
Grimslöv (folkhögskolan) Måndag 3 juni 15.15-16.45

Mer information om lokaler, datum och tid för förtidsröstning och röstning på valdagen i Alvesta kommun hittar du på webbsidan EU-valet 2024