Starta och driva företag

Har du en idé och vill starta ett eget företag? Har du ett företag och vill ha rådgivning? Det finns kostnadsfri rådgivning att få.
Sidans innehåll

Alvesta kommun samverkar med flera olika organisationer för att underlätta för dig och ditt företagande.

Alvesta kommun

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt med dina frågor både inom Alvesta kommun, men också till olika samarbetspartners. Vår näringslivsansvarige kan ge en bild av hur företagandet och förutsättningarna ser ut i Alvesta kommun. Vi hanterar också olika tillstånd som kan krävas för din verksamhet och kan hjälpa med att hitta mark eller lokal.

NyföretagarCentrum

NyföretagarCentrum, som i huvudsak finansieras av det lokala näringslivet och kommuner, samarbetar med både organisationer och myndigheter för att skapa så goda möjligheter till nyföretagande som möjligt.

NyföretagarCentrum finns i Alvesta och fungerar som rådgivare för dig som funderar på att starta eget. Här kan du bolla affärsplan, budget, utveckling med mera.

Verksamt

På Verksamt.se kan du som vill starta och driva företag hitta nyttig information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips. Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Det är här du registrerar ditt företag och det är även hit du kan vända dig för att få uppgifter om andra företag, till exempel vem som sitter i en styrelse. Du kan även göra ändringar, skicka och ta emot meddelanden, samt avsluta företag.

Företagsfabriken

Företagsfabriken hjälper dig som driver eget med potential för tillväxt att bygga framgångsrika bolag. Deras koncept ger dig de rätta verktygen för att växa och nå ut på marknaden snabbare genom analyser, coaching med mera.

Almi Företagspartner

Almi Företagspartner är statligt ägt och har till uppdrag att underlätta utvecklingen av små och medelstora företag, samt att stimulera nyföretagandet. De är också ett komplement till bankerna när det gäller att kunna få lån till sin verksamhet. Almi finns i varje län och har därför god kunskap om de regionala förhållandena.

Coompanion Kronoberg

Coompanion Kronoberg hjälper framför allt er som ska starta eller har en ekonomisk förening eller ett kooperativ. De hjälper också till med socialt företagande. De erbjuder tjänster inom företagsutveckling, utbildning, processledning, projekt och kostnadsfri företagsrådgivning.

Konsulttimmen

Behöver du komma igång med sociala medier men vet inte hur? Vill du ta dig ut på en internationell marknad och behöver hjälp på traven? Eller behöver du kanske hjälp med ditt företags hållbarhetsarbete?

Genom Konsulttimmen kan du anlita en konsult – helt kostnadsfritt upp till sex timmar. Du kan välja bland över 20 konsulter inom olika expertområden, som exempelvis ekonomi, marknadsföring, organisationsutveckling, digitalisering, produktutveckling eller hållbarhet.

Konsulttimmen är till för dig som är företagare i Kronobergs län med 0–49 anställda. Konsulttimmen drivs av Region Kronoberg.

Business Region Kronoberg

Business Region Kronoberg är ett samarbete kring näringslivsfrågor mellan alla kommuner i Kronoberg och består av samtliga näringslivschefer och Region Kronoberg som samordnare. Här kan du läsa om hur vi jobbar med att utveckla näringslivet om du vill etablera dig i regionen.

Skatteverket

Hos Skatteverket kan du som nyföretagare få information och hjälp med vilka blanketter som ska fyllas i för registrering av bolag, redovisning av skatt och moms med mera.

Senast uppdaterad 4 mars 2024