Sommarjobb i omsorgen

Under semestertid är behovet av vikarier extra stort. Möjligheterna till jobb är därför goda. Välkommen med din ansökan!
Du som vill arbeta med människor och är intresserad av ett viktigt, omväxlande och givande sommarjobb är varmt välkommen att söka sommarjobb hos oss.
en äldre man och kvinna sitter vid ett matbord. En yngre kvinna i vårdkläder samtalar med dem.

Ett jobb hos oss innebär att du möter individer som är i behov av din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang. Alvesta kommun behöver många sommarvikarier för att kunna ge det bästa möjliga stödet till våra invånare i sommar.

Till sommaren söker vi vikarier till:

  • Äldreomsorg
  • Funktionsstöd och personlig assistans
  • Kök

Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Du hittar sommarjobben på sidan ”Lediga jobb i kommunen”.

Vad innebär jobbet inom de olika områdena?

Funktionsstöd

Funktionsstöds verksamhet omfattas i stora drag av bostäder med särskild service, daglig verksamhet och personlig assistans.

Arbetsuppgifter

Inom funktionsstöds verksamheter är arbetet omväxlande, ansvarsfullt och omsorgstagarens behov styr arbetsdagen. Vissa omsorgstagare klarar mycket själva och behöver i första hand stöd i form av motivation och muntlig vägledning, medan andra kan ha stort behov av stöd och hjälp i alla situationer.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare inom funktionsstöd behöver du ha en god förmåga till att samarbeta, vara ansvarsfull, samt ödmjuk och lyhörd i mötet med omsorgstagarna. Dessutom är det bra om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande.

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning inom vård och omsorg, eller tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal omsorgsverksamhet. För att arbeta med barn inom LSS-verksamhet behöver du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Kostenheten/kök

Kostfrågor är ett satsningsområde i Alvesta kommun där vi ser att goda, vällagade måltider ger nöjda matgäster, stolt personal och kan bidra med att förbättra resultaten i hela verksamheten.

Omsorgsförvaltningens kostenhet har fem stycken kök runtom i kommunen, varav ett är mottagningskök. Vi har varit framgångsrika och vunnit flera utmärkelser i White Guide Senior. 2022 tog vi hem förstaplatsen i kategorin Senior Special Foods i tävlingen och 2023 vann vi pris för Årets Seniormåltid.

Arbetsuppgifter

I arbetet kring våra kök ingår det att vara behjälplig vid matlagning, packning av matdistribution, göra sallader, desserter, diska, samt städa kök och matsalar. Vår uppgift är att ge våra omsorgstagare en guldkant i vardagen med god och vällagad mat.

Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper om hur vi arbetar med näringsriktig och anpassad kost inom äldreomsorgen. Du får arbeta tillsammans med vår erfarna och kompetenta personal och vi erbjuder dig en god introduktion till arbetet där du får stöd och hjälp av våra handledare.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare på kostenheten behöver du vara ansvarstagande, noggrann och ha god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du strävar alltid efter att laga god välbalanserad mat av högsta kvalitet. Du har ett genuint intresse av livsmedel och matlagning, men har även öga för de små detaljerna som förhöjer måltidsupplevelsen. Vi ser det som en självklarhet att du har ett gott bemötande mot både omsorgstagare och kollegor och att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning som kock eller tidigare erfarenhet av arbete som kock eller måltidsbiträde inom äldreomsorg.

Äldreomsorg

Inom äldreomsorgen kan du jobba både inom hemtjänsten (ordinärt boende) eller på något av våra särskilda boenden.

Ordinärt boende

Ordinärt boende är vård och omsorg som utförs hemma hos omsorgstagaren. Exempel på insatser i ordinärt boende är hemtjänst, hemsjukvård och matdistribution. Målet är underlätta det dagliga livet för omsorgstagaren och att ge stöd utifrån personens individuella behov.

Arbetsgrupperna inom ordinärt boende i Alvesta kommun utgår ifrån orterna Alvesta, Moheda och Vislanda. Från arbetsplatsen tar du dig sedan ut till våra omsorgstagare med bil, cykel eller till fots.

Arbetsuppgifter

Du ger stöd och hjälp till personer i deras hem så att de kan bo kvar och känna sig trygga. Det handlar både om vårdande insatser och praktisk hjälp i hemmet. Hemtjänsten är bemannad dygnets alla timmar, alla dagar i veckan. Du motiverar omsorgstagaren att göra det personen själv klarar av och ger stöd i de delar som är svåra för omsorgstagaren att utföra själv. Det kan exempelvis vara hjälp med personlig hygien, måltidssituationer, av- och påklädning, samt att möjliggöra deltagande i sociala aktiviteter.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare i hemtjänsten bör du ha en trygghet i dig själv och vara en stabil person. För att trivas hos oss är det viktigt att du har intresse och förståelse för människor med behov av hjälp och stöd i vardagen.

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning inom vård och omsorg eller tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal omsorgsverksamhet. Inom vissa delar av hemtjänsten behöver du ha körkort för att arbeta hos oss.

Särskilt boende

Alvesta kommun har fem särskilda boenden och ett trygghetsboende. Vår verksamhet sträcker sig från norr till söder och våra drygt 500 duktiga medarbetare inom särskilt boende arbetar varje dag för att våra omsorgstagare ska ha en trygg och säker tillvaro.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att tillgodose omsorgstagarens individuella behov av god omvårdnad. Det kan till exempel handla om att efter önskemål ge praktiskt och emotionellt stöd med den dagliga livsföringen, skapa goda måltidsupplevelser och uppmuntra deltagande i sociala aktiviteter. På delegation av legitimerad personal kan du även komma att utföra medicinsk sjukvård och rehabiliterande arbetsinsatser.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare på särskilt boende bör du ha en trygghet i dig själv och vara en stabil person. För att trivas hos oss är det viktigt att du har intresse och förståelse för människor med behov av hjälp och stöd i vardagen.

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning inom vård och omsorg eller tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal omsorgsverksamhet.

Senast uppdaterad 4 mars 2024