Ansöka och säga upp plats

Ansöka och säga upp plats

På kulturskolan i Alvesta lär du dig att sjunga, spela instrument, spela teater, dansa och skapa tillsammans med andra. Välkommen!
Sidans innehåll

Kulturskolan ligger i Stenlyckeskolan men vi finns också runt om i kommunen eftersom flera av lärarna bedriver undervisning på skolorna. Vi som arbetar på kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång, teater, dans och nycirkus. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar, men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden – ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker enskilt eller i grupp.

En del av våra kurser har större anmälningstryck. Du kan då göra en intresseanmälan och vid händelse att en annan elev väljer att hoppa av kursen kommer vi att kontakta dig och erbjuda dig platsen.

Ansökan

I Study Along ansöker du till våra kurser. Här kan du även se hela kulturskolans kursutbud, se och hantera ditt schema och skicka meddelande till dina lärare. Tryck på länken nedan för att göra en ansökan.

Att tänka på när du skapar ett konto

  • För att skapa ett konto behöver du ha ett svenskt personnummer och vara över 18 år för att registrera dig.
  • Du som vårdnadshavare eller myndig registrerar dig via skolans registreringssida. När du som vårdnadshavare eller myndig skapat ditt konto lägger du till barn via ”Min sida” för att ge eleven ett eget konto. Myndig lägger till sig själv som barn.
  • Har du skyddade uppgifter kontaktar du din skola för hjälp med registreringen.
  • Är du god man eller förvaltare åt en elev skapar du ett konto till dig själv och kontaktar sedan din skola som hjälper dig koppla barnet till ditt konto.
  • Om du inte kan hitta ditt/dina barn när du ska skapa konto kan det bero på att barnet redan är registrerad av en annan vårdnadshavare i en annan kommun eller att barnet är myndigt. Om du ändå inte kan hitta barnet i systemet, kontakta barnets skola.
  • Efter registrering kan du logga in med mobilt Bank-ID.

Säga upp plats

Om du under terminens gång bestämmer dig för att sluta kursen ska du skriftligen meddela kulturskolan så fort som möjligt. Skicka e-post till kulturskolan@alvesta.se. Ange då elevens namn, födelsedatum och ämne/kurs. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin. Om du avbeställer kursen efter att ångerrätten löpt ut, men före kursstart, har du inte rätt till återbetalning av kursavgiften. Om eleven har frånvaro från kursen tre gånger i rad utan att meddela läraren avslutas deltagandet och eleven mister sin plats.

Senast uppdaterad 4 mars 2024