Utställningshall

Alvesta Utställningshall

UNIKT KONSTPROJEKT I ALVESTA, HÄR & DÄR-KONSTNÄRER I HEMVIST

Efter att ha besökt Pjätteryd och Haganäsparken i Älmhult kommer nu Här & Där -Konstnärer i Hemvist till Alvesta.  Lördag den 20 oktober kl. 13.00 invigs konstverket av Frida Christensen, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Vi samlas vi Hagagården och efter invigningstal tar vi del av konstverket och avslutar sedan med traditionsenligt fikamingel.

I ett unikt samarbete har konstnärerna Jan Carleklev, Petra Lindholm och Markus Emilsson skapat ett konstverk som kombinerar ljud, video och fysiska installationer i en ljudpromenad. Under en 15 minuters promenad genom Hagaparken möter du dramatiserade scenerier och omsluts av ett ljudlandskap av röster från kronoberg. Konstverket utspelar sig både i det fysiska rummet så väl som i besökarens smartphone eller surfplatta. Det blir en färd i tid och rum där du som besökare får växla mellan visuella skärmupplevelser, ljudinstallationer och materiella inspel i naturrummet.

Varmt välkomna!

LADDA NER FILMEN INFÖR DIN KONSTPROMENAD
Här & Där är ett konstverk som tar plats både i verkliga livet och som en film i din smartphone. För att ta del av verket behöver du ta med hörlurar (gärna av god kvalitet) och en smartphone eller surfplatta. Vi rekommenderar att du i förväg laddar ner filmen.

Gör så här
Ladda ner vimeo-appen. I denna app söker du på ”ljudpromenad Alvesta” och hittar filmen Här och Där Alvesta. När du valt filmen tryck nedladdningspilen uppe till höger på skärmen. När filen är nedladdad hittar du den i Vimeos Library i Offline-mappen. Den kan nu spelas upp utan att du behöver vara uppkopplad mot internet.
Lycka till och hoppas du får en härlig konstupplevelse.https://vimeo.com/295841797

UTSTÄLLNINGSPERIOD
Konstverket finns att uppleva dygnet runt i Alvesta mellan den 20 oktober och 10 november. Ta med din utrustning och utforska det i sol, regn, skymning eller som nattvandring. Mer konst åt folket, Här & Där och när du vill.

OM PROJEKTET
Här & Där – Konstnärer i Hemvist är ett regionalt projekt som utforskar alternativa möten mellan konst, plats och besökare. Det är också ett projekt som möjliggör testande samarbete mellan konstnärer och som banar väg för lokala konstupplevelser runt om i Kronobergs län.
Projektet är ett samarbete mellan Region Kronoberg, Älmhult kommun, Alvesta Kommun och Co-Lab Småland.
Konstverket kommer sättas upp på tre olika platser i Älmhult och Alvesta under september-november. För varje ny plats och utställningsperiod hålls ett vernissage med invigningstalare och fikamingel. Efter vernissagen finns verket tillgängligt att ta del av dygnet runt under utställningsperioden. Då konstverket samspelar med den specifika platsen kommer det att anpassas beroende av var det visas och varje utställningsplats blir således unik.

MER INFORMATION
För mer information om projektet, deltagande konstnärer och bilder från processen se https://www.facebook.com/harochdarkonst/


Varmt Välkomna 

Amanda Cardells utställning Sakernas Tillstånd öppnar på Alvesta Utställningshall
20 Oktober med invigning kl.12.00
För mer info se länk: https://www.facebook.com/events/249665265679979/


PROCESSER är ett  pågående projekt på Alvesta Utställningshall som följer den konstnärliga processen. Under hösten 2018 kommer konstnärer att visa sina verk och bjuda in till händelser samt delta i samtal. Aktuellt program uppdateras och bjuder  in till medverkan.

PROCESSER 

VERNISSAGE TORSDAG 6 SEPTEMBER 
KLOCKAN 16.00–18.00 PÅ ALVESTA UTSTÄLLNINGSHALL.


 

Snart är det premiär av Här & Där - Konstnärer i Hemvist.
Det blir ett konstnverk med ljud, glas, video i ett möte med natur och publik...en soundwalk där du får uppleva konst i lokal miljö.

 

I ett unikt samarbete har konstnärerna Jan Carleklev, Petra Lindholm och Markus Emilsson skapat ett hybridkonstverk som kombinerar ljud, video och fysiska installationer i en ljudpromenad. Under en 25 minuters promenad genom skog och äng möter du dramatiserade scenerier och omsluts av ett ljudlandskap av lokala röster och göranden. Konstverket utspelar sig både i det fysiska rummet så väl som i besökarens smartphone eller surfplatta. Det blir en färd i tid och rum där du som besökare får växla mellan visuella skärmupplevelser, ljudinstallationer och materiella inspel i naturrummet.

 

Verket kommer visas på tre olika platser i Älmhult och Alvesta. Vid varje ny plats hålls ett vernissage och efter det kommer du kunna besöka det när du vill på dygnet. Mer konst åt folket både Här & Där!!

Vernissage Pjätteryd 22 September kl 14:00.
Start vid fotbollsplanen  Visas i Pjätteryd 22-30september

Vernissage Älmhult 6 oktober kl 14:00.
Start vid vattentornet,  Visas i Älmhult 6-18 oktober

Vernissage Alvesta 20 oktober kl 13:00.
Hagaparken Pensionärernas hus  Visas i Alvesta 20 oktober-10 novemberNy miniutställning om de sju ursagorna
Läs mer här...


 

 


Veronica Wiman

blir den nya utställningsansvarig och curator för Utställningshallen, i Alvesta järnvägsstation och tar över efter Anders Ohlsson som drivit verksamheten de senaste 20 åren.

– Veronica var den, bland 30 sökande, som vi kände hade bäst kompetens, störst erfarenhet och många spännande visioner och en stor drivkraft att vilja utveckla utställningshallen vidare mot framtiden, säger Simon Herlitz, kulturchef som varit med i rekryteringen tillsammans med Suzanne Hammargren, förvaltningschef och personalavdelningen.


 Utredning om Utställningshallen

del 1

del 2

del 3


foto: Ulf Jansson


Om Utställningshallen