Läktaren på Virdavallen invigd – Alvesta kommuns sjätte byggnadsminne

Folksamling på fotbollsplanen framför den restaurerade läktaren i brunt och mörkgrönt. Höstfärgade löv på träd i bakgrunden.

Med klassisk varmkorv, sång och musik av elever från Alvesta kulturskola och dessutom en dragning av lokal idrottshistoria, invigdes den restaurerade läktaren på Virdavallen i Alvesta under fredagen. Den förklarades som byggnadsminne 2023 och kommer i samband med renoveringen att bli tillgänglighetsanpassad med hiss.

”Sätt igång” – årets tema på beredskapsveckan

Beredskapsveckan är en temavecka som ordnas runt om i landet på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) initiativ. Syftet är att få fler personer att klara sig minst en vecka utan hjälp från samhället, i händelse av en kris.

Häng på Mobilitetsveckan 16–22 september

Europeiska Mobilitetsveckan är ett initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Alvesta kommun deltar i samarbete med Region Kronoberg, som en del av kommunens inriktning mot minskad klimatpåverkan.

Nu är bygget av nya trygghetsboendet i gång

Jan-Erik Svensson KHT, Per Ribacke KHT, Magnus Laneborg, Riksbyggen och Magnus Olsson, Hic Construction.

Med ekkvistar, solsken och gofika firades under torsdagen det första spadtaget till Tingsbackens Trygga hem i Alvesta. Byggnaden, som kommer att omfatta 40 lägenheter, beräknas att stå färdig våren 2026.

Välkommen på dialogmöten om framtidens Alvesta

Nu vill vi ha dina synpunkter på våra förslag på en ny Översiktsplan och ett nytt Energi- och klimatprogram. I september bjuder vi in till sex dialogmöten på olika orter runt om i kommunen.