Spara sport- och fritidsprylar till Fritidsbanken Alvesta

Sport- och friluftsutrustning ligger upplagt mot en vit bakgrund. Flytväst, boxningshandskar, ridhjälm, tennisboll, frisbee med mera.

Nu startar arbetet med en Fritidsbank i Alvesta kommun. Fritidsbanken ska fungera som ett slags bibliotek med sport- och fritidsutrustning där alla som vill ha en aktiv fritid kan låna saker gratis. Öppning planeras till våren. Innan dess tar vi tacksamt emot hjälp med att spara och samla utrustning som inte längre används.

Gratis stöd att hjälpa barnen genom skilsmässan

Två barn ritar en ledsen och en glad gubbe.

Via det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa (SES) erbjuder Alvesta kommun kostnadsfri självhjälp till föräldrar att hantera de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation kan innebära, både för sig själv och sitt barn.

Nu kan du snabbladda elbilen i Alvesta

Snabbladdare med två uttag på en parkeringsplats. En del grönska och järnvägsspår i bakgrunden.

Flera laddstolpar för allmänheten har nu installerats i både Alvesta med omnejd och i Moheda. Sammanlagt rör det sig om 34 uttag för laddning, varav fyra är så kallade snabbladdare.

Prästängsskolan byggs upp igen – med hjälp av återbruk

Översiktsbild över skolområdet med byggstaket omringar de delar av skolan som är bortröjda efter branden. Blå presenning hänger vid anslutande skolbyggnader.

Nu drar arbetet med att återställa Prästängsskolan i Alvesta i gång. Rivningen av de brandskadade byggnaderna startar i augusti med målet att skolan ska vara helt återuppbyggd våren 2027. I projektet kommer Alvesta kommun och AllboHus att för första gången bygga nytt med delvis återbrukat material.