Mötesplatser för unga

Mötesplatsen för unga

Mötesplatsen för unga är för dig mellan 16 och 22 år och håller öppet måndagar klockan 17-20 samt fredagar klockan 18-23 på Folkets hus i Alvesta.
På mötesplatsen kan man fika, plugga, lära, umgås och ha roligt.
Verksamheten bedrivs i samverkan mellan Alvesta kommun, Alvesta Folkets hus samt den ideella föreningen Ungdomskällaren.
För mer information om vad som är på gång följ oss på instagram där vi finns som, Mötesplatsen för unga.

LAJKA - aktiv fritid för unga

LAJKA är ett projekt som arbetar med aktiv fritid för unga. Lajkas grupper erbjuder tisdagar och torsdagar. För att kunna delta måste du vara 13 -25 år och bo i Alvesta kommun.

Tisdagar klockan 17 – 19 träffas killar och icke-binära. 
Torsdagar klockan 15 18 träffas tjejer och icke-binära. 

För mer information och föranmälan kontakta verksamhetsledarna Malin: 0730322770 eller Kim: 0730221886. Du kan också maila anmälan till Malin.nivaker@abf.se eller skriva till oss på Instagram @lajka_alvesta_kommun. 

Det är helt gratis att delta. Grupperna träffas på café Rönnedal, i ABF huset, Rönnedalsvägen 25 i Alvesta. Lajka är ett Arvsfondsprojket i samverkan med Alvesta kommun.

Trafiklära för tjejer och icke-binära.

Lajka anordnar Trafiklära för tjejer, som är en studiecirkel där tjejer i åldern 16-25 år förbereder sig inför att de ska söka sig till trafikskolan. Vi pluggar ihop, pratar, diskuterar, kikar på filmer och övar på att köra bil i en bil-simulator. Trafiklära för tjejer genomförs i samverkan med Arvsfondsprojektet Lajka - aktiv fritid för unga i Alvesta kommun, Fältgruppen i Alvesta kommun, Allbo lärcenter, områdespolisen och Alvesta Trafikskola AB.

Alvesta motorklubb 

Alvesta Motorklubb är en ideell förening med ett socialt syfte. Visionen att skapa en plats för gemenskap, tillhörighet och meningsfullhet för motorintresserade. För mer information gå in på deras facebooksida.
Alvesta Motorklubb driver ett Arvsfondsprojket i samverkan med Alvesta kommun. 

Alvesta United Fotbollsklubb

Alvesta United Fotbollsklubb är en ideell idrottsförening med grundtanken att alla ska få spela fotboll och att integration är vägen till en framgångsrik förening.
Föreningen har följande verksamhet igång:

Fredagar
22.00-00.00 är alla i åldern 16-22 år välkomna att spela fotboll i Prästängens Sporthall.
Lördagar
19.00-23.00 är alla i åldern 16-22 år välkomna till Alvesta Uniteds mötesplats i deras klubbstuga på Virdavallen.

Föreningens kontaktperson för verksamheten är Hasan Glavovic, 070-275 94 50. Verksamheten görs i samverkan med Alvesta kommun.