Kulturskolan

Kulturskolan i Alvesta

Från och med höstterminen 2020 kommer Musikskolan i vår kommun att ombildas till Kulturskola då vi numera även kan erbjuda teater, nycirkus, film och foto. Kulturskolan har sin bas i det som tidigare var Stenlyckeskolan och ligger i anslutning till fritidsgården, med vilka vi har ett nära samarbete. Flera av lärarna bedriver också undervisning i de mindre skolorna ute på landsbygden.

 

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång. Från höstterminen 2020 kan man även söka till teater och foto. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar (se vidare på fliken "Kurser och priser") men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker antingen enskilt eller i grupp.

På vissa instrument/sång är anmälningstrycket extra stort, vilket kan medföra att man ställs i kö (kontakta Kulturskolan för aktuell information). 

Vi som arbetar på Kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Blev du sugen... spana in Kulturskolans informationsfilm.