Kulturskolan

Kulturskolan i Alvesta

Från och med höstterminen 2020 är Musikskolan ombildad till Kulturskola då vi numera även kan erbjuda teater, dans, nycirkus, film och foto. Kulturskolan har sin bas i det som tidigare var Stenlyckeskolan och ligger i anslutning till fritidsgården, med vilka vi har ett nära samarbete. Flera av lärarna bedriver också undervisning i de mindre skolorna ute på landsbygden.

Har du drömmar om att lära dig spela saxofon, dansa eller kanske spela teater? Vill du testa att vara cirkusartist eller fotograf?
Kanske sång, trumpet eller tvärflöjt är något för dig? Passa på att prova på hos oss på Kulturskolan i Alvesta.
Nu har du chansen att prova på en kurs under resten av vårterminen för
250 kr, så passa på att utveckla ett nytt intresse!

Här hittar du kurskatalogen och anmälan.

 


 

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång. Från vårterminen 2021 kan man även söka till dans, teater och foto. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar (se vidare på fliken "Kurser och priser") men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker antingen enskilt eller i grupp.

På vissa instrument/sång är anmälningstrycket extra stort, vilket kan medföra att man ställs i kö (kontakta Kulturskolan för aktuell information). 

Vi som arbetar på Kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Blev du sugen... spana in Kulturskolans informationsfilm.

Här kan du se vårt kursutbud och boka en kurs redan idag!
Välkommen!