Kulturskolan

Kulturskolan i Alvesta

På Kulturskolan i Alvesta kan du lära dig en massa saker: sjunga, spela instrument, musikteori, teater, dans, nycirkus, bild och form, film och foto, skapa tillsammans med andra och att få uppträda inför publik. Kulturskolan ligger i Stenlyckeskolan men vi finns också runt om i kommunen eftersom flera av lärarna bedriver undervisning på skolorna samt på Kulturhuset i Moheda.

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång. Från vårterminen 2021 kan man även söka till dans, teater och foto. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar (se vidare på fliken "Kurser och priser") men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker antingen enskilt eller i grupp.

På vissa instrument/sång är anmälningstrycket extra stort, vilket kan medföra att man ställs i kö (kontakta Kulturskolan för aktuell information). 

Vi som arbetar på Kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Blev du sugen... spana in Kulturskolans informationsfilm.

Här kan du se vårt kursutbud och boka en kurs redan idag!
Välkommen!