Kulturskolan

Kulturskolan i Alvesta

Från och med höstterminen 2020 är Musikskolan ombildad till Kulturskola då vi numera även kan erbjuda teater, dans, nycirkus, film och foto. Kulturskolan har sin bas i det som tidigare var Stenlyckeskolan och ligger i anslutning till fritidsgården, med vilka vi har ett nära samarbete. Flera av lärarna bedriver också undervisning i de mindre skolorna ute på landsbygden.

Vi på Kulturskolan vill tacka alla våra fantastiska elever för den här terminen och hoppas förstås att vi ses igen till hösten (förhoppningsvis under mer vanliga förhållanden).

Undervisningen för höstterminen startar igen vecka 35 (30 augusti).

 

Kurskatalogen kommer att öppnas torsdag 10 juni och på vissa instrument kan ni hitta lediga tider redan nu.

Alla befintliga elever har kvar sin plats men om eleven inte vill behålla denna måste platsen avbokas på StudyAlong eller tar man kontakt med respektive lärare.

 

Är det något ni undrar över angående kommande termin så skicka gärna ett mail till respektive lärare eller Kristina Eriksson (Kulturskolechef). 

 

Ha en riktigt skön sommar så ses vi till hösten.

 

Här hittar du kurskatalogen och anmälan.

 


 

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång. Från vårterminen 2021 kan man även söka till dans, teater och foto. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar (se vidare på fliken "Kurser och priser") men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker antingen enskilt eller i grupp.

På vissa instrument/sång är anmälningstrycket extra stort, vilket kan medföra att man ställs i kö (kontakta Kulturskolan för aktuell information). 

Vi som arbetar på Kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Blev du sugen... spana in Kulturskolans informationsfilm.

Här kan du se vårt kursutbud och boka en kurs redan idag!
Välkommen!