Musikskolan

Musikskolan

Musikskolan i vår kommun har sin bas i det som tidigare var Stenlyckeskolan och ligger i anslutning till fritidsgården, med vilka vi har ett nära samarbete. Flera av lärarna bedriver också undervisning i de mindre skolorna ute på landsbygden.

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång. Antagningsåldern för de olika instrumenten och solosång varierar (se vidare på fliken "Kurser och priser") men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker antingen enskilt eller i grupp.

På vissa instrument/sång är anmälningstrycket extra stort, vilket kan medföra att man ställs i kö (kontakta Musikskolan för aktuell information). 

Vi som arbetar på Musikskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Snart sommarlov

Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut och efter en fantastisk festivalvecka tar vi snart ett välbehövligt sommarlov. Vecka 24 har musikskolan sin resursvecka och några av er som inte medverkade på festivalen har kanske bestämt en sista lektion med er lärare.

Vi på Musikskolan vill tacka alla våra fantastiska elever för den här terminen och hoppas förstås att vi ses igen till hösten.

Undervisningen för höstterminen startar igång igen vecka 36 (2 september).

______________________________________________________________

Till alla nykomlingar som har sökt till oss kommer respektive lärare att höra av sig till er i slutet av augusti för att bestämma tider och svara på eventuella frågor.

Alla befintliga elever har ju kvar sin plats men om eleven inte vill behålla denna måste detta meddelas till oss.

______________________________________________________________

Är det något ni undrar över om kommande termin så skicka gärna ett mail till respektive lärare eller prova att ringa på 0472-153 21. 

 

Ha en riktigt skön sommar!

 

Öppet Hus på Musikskolan

Tisdag den 11 juni har Musikskolan Öppet Hus och alla ni som är nyfikna på att testa något av alla våra instrument är välkomna att hälsa på oss mellan 17.00 och 19.00. Självklart är föräldrar och kompisar också välkomna.