Kulturskolan

Kulturskolan i Alvesta

På Kulturskolan i Alvesta kan du lära dig en massa saker: sjunga, spela instrument, musikteori, teater, dans, nycirkus, bild och form, skapa tillsammans med andra och att få uppträda inför publik.

Kulturskolan ligger i Stenlyckeskolan men vi finns också runt om i kommunen eftersom flera av lärarna bedriver undervisning på skolorna. Vi som arbetar på Kulturskolan strävar efter att utveckla elevens kreativa och tekniska förmåga och försöker anpassa vår undervisning efter varje individs förutsättningar och ambitioner.

Alla elever i kommunen har möjlighet att få undervisning på ett instrument eller i sång, teater, dans och nycirkus. Antagningsåldern för de olika kurserna varierar men naturligtvis är man välkommen att börja när som helst under skoltiden - ända upp till trean i gymnasiet. Undervisningen sker enskilt eller i grupp.

En del av våra kurser har större anmälningstryck. Man kan då göra en intresseanmälan och vid händelse att en annan elev väljer att hoppa av kursen kommer vi att kontakta dig och erbjuda dig platsen. 

 

Spana gärna in Kulturskolans informationsfilm för mer information. 

 

Anmäl dig här!

I Study Along kan du se hela kommunens kulturskolas kursutbud, se och hantera ditt schema och skicka meddelande till dina lärare. Följ länken nedan för att boka en kurs hos oss redan idag! 

Kurskatalog i StudyAlong

 

Att tänka på när du skapar ett konto:

 

  • För att skapa ett konto behöver du ha ett svenskt personnummer och vara över 18 år för att registrera dig.
  • Du som vårdnadshavare eller myndig registrerar dig via skolans registreringssida. När du som vårdnadshavaren eller myndig skapat ditt konto lägger du till barn via ”Min sida” för att ge eleven ett eget konto. Myndig lägger till sig själv som barn.
  • Har du skyddade uppgifter kontaktar du din skola för hjälp med registreringen.
  • Är du god man eller förvaltare åt en elev skapar du ett konto åt dig själv och kontaktar sedan din skola som hjälper dig koppla barnet till ditt konto.
  • Om du inte kan hitta ditt/dina barn när du ska skapa konto kan det bero på att barnet redan är registrerat av en annan vårdnadshavare i en annan kommun eller att barnet är myndigt. Om du ändå inte kan hitta barnet i systemet, kontakta barnets skola.
  • Efter registrering kan du logga in med mobilt Bank-ID.