Fritidsgårdarna i Alvesta Kommun

Under vecka 9 kommer Alvesta kommun bedriva distansutbildning för högstadiet. På grund av detta kommer samtliga fritidsgårdar hålla sin dag- och kvällsverksamhet stängd för årskurs 7–9 samt för gymnasiet under vecka 9.

Regeringen har den 21 januari öppnat upp för möjligheten att barn och unga födda 2005 och senare ska kunna återuppta sina fritidsaktiviteter. Aktiviteter såsom öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, uppmanas därför öppnas.

Fritidsgårdarna i Alvesta kommun kommer från och med vecka fyra åter öppna upp verksamhet i sina lokaler. Observera att det fortfarande kan finnas begränsningar i verksamheten för att den ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt.

På grund av Covid-19 har fritidsgårdarna förändrade regler kring vilken fritidsgård du kan besöka. Läs mer under respektive fritidsgård.

Det finns fem fritidsgårdar i Alvesta kommun. Fritidsgårdarna bedriver en drogfri, öppen verksamhet på kvällstid.

Hos oss kan du umgås med vänner, prata med en vuxen, komma med dina ideer, fika, delta i lovverksamheter och mycket mer!

Vår målsättning är att fritidsgården skall vara en central samlingpunkt för ungdomar i närområdet samt tillgodose behovet av fritidsaktiviteter.

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!!