Lokaler & planer att hyra

Lokaler & planer att hyra

Lokaler & planer att hyra

Information till dig som hyr lokaler i Alvesta kommun

Den 18 december beslutade regeringen om ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridningen av covid-19. 

Samtliga bokningsbara kommunala anläggningar kommer hållas stängda från och med den 22 december och tillsvidare. Detta gäller för samtliga åldrar med undantag för barn och unga födda 2005 eller senare.Restriktionen gäller såväl utomhus- som inomhusanläggningar.

Stängningarna gäller tillsvidare men vi följer hela tiden de rekommendationer och nyheter som kommer från myndigheter för att så snart som möjligt kunna öppna och på ett säkert sätt. De nya nationella restriktionerna gäller fram till och med den 7 februari.

Regeringen har den 21 januari öppnat upp för möjligheten att barn och unga födda 2005 och senare ska kunna återuppta sina fritidsaktiviteter. Aktiviteter såsom öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, uppmanas därför öppnas.
Idrottshallarna i kommunen kommer från och med den 25 januari åter vara möjliga att boka för organiserad träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Vi kommer dock fortsätta att hålla omklädningsrum stängda. Det kommer inte heller vara tillåtet med publik eller föräldrar vid träning utan föräldrar lämnar vid entréer och här möts barnen upp av ledarna. Viktigt är att verksamheten genomförs på ett smittsäkert sätt och gällande restriktioner följs.

Det är viktigt att träningen sker på ett sätt så man hindrar smitta. Det kan därför vara bra att tänka på följande:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan t.ex. gälla vattenflaskor, munskydd m.m. som kan överföra saliv.
  • när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus.
  • uppmana till att resa till och från aktiviteten individuellt
  • utföra aktiviteten i mindre grupper
  • kom ombytta
  • var tydlig med att man stannar hemma vid minsta tecken på symptom
  • minimera tiden före och efter passen
  • ser till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera efter varje persons användning. Desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel kan användas.
  • ser till att det finns möjlighet handdesinfektion och uppmana till god handhygien

Önskar din förening/grupp att avsluta ett abonnemang som ni har bokat via lokalbokningen önskar vi att ni kontaktar lokalbokningen@alvesta.se.

Abonnemang/träningstider som avslutas i förtid med koppling till osäkerheten kring Coronaviruset kommer inte att debiteras.

Samlinglokaler

Vislandagården

Kulturkällaren

Kulturlokalen i centrala Alvesta.
För information om bokning och priser här.

Sporthallar

Sim- & Sporthallen, Alvesta
Prästängens Sporthall, Alvesta
Vegby Sporthall, Moheda
Vislanda Sporthall, Vislanda
Lönashults Sporthall, Lönashult

Gymnastiksalar

Alvesta, Hagaskolan
Hjortsberga, Hjortsbergaskolan
Moheda, Mohedaskolan
Slätthög, Slätthögskolan

Virdavallen, Alvesta

Fotbollsplaner

Gräsplaner

GräsplanerVirdavallens A-plan, Alvesta
Virdavallens B-plan, Alvesta
Virdavallens D-plan, Alvesta
Virdavallens E-plan, Alvesta
Smedsgård, Alvesta

Grusplaner

Grönkullas grusplan, Alvesta
Vegbyplanen, Moheda

Tennishall

Alvesta Tennishall totalrenoverades under hösten 2015 och idag finns nytt underlag, ny belysning och nyrenoverade omklädningsrum på plats. Sedan årskiftet 2015-16 hänvisas alla bokningar av tennistider direkt till Alvesta Tennisklubb. För att få mer information om tider, priser och om hur du bokar din tennistid, vänligen besök www.alvestatk.se

Gå in på länken nedan för mer information och för att göra din bokning.

Webbokning

I vårt webbokningssystem kan du se om det finns bokningsbara tider i våra anläggningar. Det är inte alla anläggningar/lokaler som finns med i systemet. Det går inte att boka direkt men du kan göra en bokningsförfrågan via e-post. Du får en bokningsbekräftelse via e-post.