Scensommar 2018

Under sommaren kommer en rad spännande kulturevenemang arrangeras runt om i kommunen. I orterna Alvesta, Moheda, Vislanda och Torne kommer en rad spännande scenkonstevenemang äga rum, inom teater, dans, nycirkus eller trolleri.

Scensommar 2018

Scensommar har som mål att lyfta ett flertal lokala kulturmötesplatser i kommunen genom professionella scenkonstevenemang mot familjer för att sprida både glädje, kraft och möjligheter att göra spännande saker i kommunen. Allting sker utomhus runt om i kommunen och är såklart helt gratis!


Hasta la pasta

Hasta la pasta med Dotterbolaget

Tid: Tisdag 26 juni, klockan.15.00
Plats: Alvesta, Hagaparken

En snubblande servitör och en lat kock gör sitt bästa för att hålla sin restaurang igång. En gäst – en fin dam – kommer till restaurangen och allting som kan gå fel, går fel. Hasta la pasta är en slapstickinspirerad clownföreställning full av kärlek, längtan, kryddor och magi. Rek. 5-11 år.


Kullerbagge

Kullerbagge med Big Wind

Tid: Tisdag 3 juli, klockan 10.00
Plats:
Alvesta, Hagaparken

Dansaren Bronja Novak Lindblad har i långa tider, med förstoringsglas, sökt efter intressanta småkryp och se där – en art som gömt sig för vetenskapen, Kullerbaggen! Den är enormt rar, speciell och knappt synlig. Men med hjälp av fantasynen kan nu alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning. Men vad gör den egentligen?  Vad håller Kullerbaggen på med? Rek. 2-5 år.


Hela havet

Hela havet stormar med Strandteatern

Tid:  Måndag 9 juli, klockan 15.00
Plats: Torne, Strandpärlan, Banvallsleden, bredvid campingen

När den blyga fiskaren glömmer kvar sitt fiskespö kommer det i händerna på någon som aldrig någonsin hållit i ett spö. Med publikens hjälp kastar hon ut och snart nappar det på kroken... Häng med på ett fiskeäventyr och en hyllning till havet – en berättelse om avsked, mod och vänskap. Rek. 5-10 år.


Kom hit!

Kom hit! med Cirkus Saga

Tid: Tisdag17 juli, klockan 15.00 
Plats: Vislanda, Vislandabadet Ängsvägen 1

Fyra tokiga karaktärer flyttar ihop och upptäcker snart att det inte alltid är så lätt att komma överens. Kommer de bli vänner trots knasiga missförstånd? Och vad är det som gömmer sig i den blå väskan? Följ med på ett cirkusäventyr och hjälp karaktärerna att komma till rätta i sitt nya liv tillsammans.

En rolig cirkusföreställning med levande musik som stegras ikapp med att käglorna lyfter taket. Det är svårt att sitta still när Cirkus Saga intar scenen. Rek 5-11 år.


Hoppa i Galen Låda

Hoppa i galen låda med Cirkusfabriken

Tid: Tisdag 31 juli, klockan 15:00
Plats: Alvesta, Hagaparken

Plötsligt står den där, en stor trälåda. Det ser ut som om den har åkt tre varv runt jorden, skumpat runt på ett fraktfartyg från kontinent till kontinent och sedan bara lämnats här. Men vad är det som sticker ut ur den? Och varför står den på glänt?

Upplev cirkusens nerv på nära håll. Bli överraskad, fascinerad, exalterad och förundrad när artisterna utför jonglering, luftakrobatik, vighet, musik, komik och magi. Rek. 5-10 år.


Pappa är ute och cyklar

Pappa är ute och cyklar med Teater 23

Tid: Tisdag 14 augusti, klockan 15.00
Plats: Moheda, Hembygdsparken

Något är på tok på stadens gator. En sabotör är ute och förstör alla skateboards, rullskridskor och airboards. Men cyklarna står fortfarande orörda… Något är också på tok i den lilla cykelverkstaden. Ägaren Eddie och hans son Freddie som tidigare har varit de bästa av vänner, har börjat hålla hemligheter för varandra.

Med humor och sång berättas om en förälder som har trillat ner från sin piedestal inför ögonen på sitt barn. Om vikten att välja sin egen väg i livet och att inte kväva sina drömmar på grund av rädslan. Rek. 5-10 år.