Scensommar 2017

Under sommaren 2017 genomfördes fem scenkonstarrangemang för barn och familj i Alvesta kommun.

scensommar 2017

Scensommar har som mål att lyfta ett flertal lokala kulturmötesplatser i kommunen genom professionella scenkonstevenemang mot familjer för att sprida både glädje, kraft och möjligheter att göra spännande saker i kommunen. Allting sker utomhus runt om i kommunen och är såklart helt gratis!

6/7 KL 15.00 Vem tänder solen? Med Memory Wax i Lönashult vid biblioteket

En lekfull och bubblande dansföreställning om färg och form! Två kompisar bestämmer sig för att sätta färg på sin omgivning. Här möts en palett av fantasi, former och figurer som ständigt skapar nya rörelser, miljöer och möjligheter. Vad mer kan vi skapa tillsammans? Rek. 3-8 år.


  

11/7 KL 15.00 Ka-Pow med Kompani Hint, Vislanda på Vislandabadet

Ett jättestort hjul, en cykel som inte vet fram eller bak och akrobater som slänger varandra huller om buller. Välkommen till en färgsprakande, komisk, ordlös feelgood-föreställning om vänskap, utanförskap och hemliga superkrafter. För nycirkusgruppen Kompani Hint är det lika självklart att uppträda på Köpenhamns Kungliga Opera som i flyktingläger i Sydsudan. För alla i åldrarna 5-105 år!


 

25/7 KL 10.00 Vilket väder med Teater Fenix, Hagaparken Alvesta

Den ene har alltid varit här. I regn och rusk, kyla och storm, i sommar och sol, alltid vid havet på stranden. Varje dag är likadan, bara vädret förändras. Så dyker den andra upp och gör sig hemmastadd. Allt förändras, inget är som förr. Om att vara hemmastadd eller att komma ny till en plats. En clownföreställning fylld med musik och rörelse.
Rek. 3-10 år.


1/8 KL 15.00 Gaston och Caligari – Lärlingsprovet, Alvesta Järnvägsparken

Trollkarlslärlingen Caligari tror att det är en vanlig dag men plötsligt är det dags för ett oförberett prov och en chans att bli lärling. Hur kan mästermagikern Gaston hjälpa till utan att Trolldomskommissionen ser det som fusk? Publiken är med och bestämmer om Caligari klarar provet. Gaston och Caligari, kända från ett mystiskt barnprogram på TV, utlovar magi, humor och spänning. Allt i ett interaktivt äventyr.


8/8 KL 10.00 Var är vargen? En annan Rödluvan med Marionetteatern, Moheda Hembygdsparken

Rödluvans korg är packad med godsaker och mormor ligger nedbäddad i sängen.
Men var är vargen?! "Var är vargen – en annan Rödluvan" är en otämjd föreställning i typisk handdocktradition där de retsamma dockorna skojar med både publiken och teaterdirektören. Från 4 år.