Kärlek från Alvesta – engagemang till förmån för Musikhjälpens insamling

Kärlek från Alvesta – engagemang till förmån för Musikhjälpens insamling

Aldrig tidigare har Musikhjälpens glasbur varit i Småland. Den 11–17 december förvandlas Stortorget i Växjö till Kärlekens torg. Nu tar vi tillfället i akt att visa att det både finns tåga och vilja att bidra från Alvesta kommuns sida – för en god sak.

I vår digitala bössa ”Kärlek från Alvesta – från Lidnäs till Hulevik” samlas olika initiativ inom Alvesta kommuns verksamheter för att bidra till Musikhjälpens insamling, i år med temat ”Ingen ska behöva dö av hunger".

Det förlängda kärlekens torg

Vi kommer bland annat att skapa det förlängda Kärlekens torg veckan innan Musikhjälpen drar i gång i Växjö. Det i form av vår inredda mässcontainer som placeras vid julgranen på Allbotorget i Alvesta. Där kommer det den 7/12–9/12 mellan klockan 15.30-18.00 (lördagen klockan 10-14) finnas möjlighet att kika förbi och stödja vår bössa genom att köpa något som tillverkats/tillhandahålls av olika enheter inom Alvesta kommuns organisation. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpens insamling.

Hembakt och äppellådor

Bland annat kommer fältgruppen och kostenheten inom omsorgen (kostenheten i samarbete med Ica Supermarket Alvesta) att sälja hemmagjorda bakverk och arbetsmarknadsenheten egentillverkade äppellådor. Daglig verksamhet kommer att finnas på olika ställen i Alvesta med egengjorda ljuslyktor, blomsterarrangemang och fröknäcken. Och på lördagen säljs gallrade böcker från biblioteken från vår Kulturbuss parkerad på Storgatan, samtidigt som kulturskolans elever bjuder på musik vid olika platser.

Kärlekshälsningar på Järnvägstorget

Som kronan på verket kommer, av krafter inom samhällsbyggnadsförvaltningen, egentillverkade röda trähjärtan att smycka Järnvägsparken i Alvesta. Men först efter att kommuninvånarna fått chansen att skriva en hälsning till någon de tycker om på och samtidigt skänka en slant till bössan. 

Husebygranar till Musikhjälpen

Det blir även en extra fin julstämning på Stortorget i Växjö under Musikhjälpen-veckan genom att Huseby bruk skänker över 50 julgranar efter årets julmässa, som dessutom kommer att prydas av ytterligare 50 röda trähjärtan, med handavtryck på av barn på Lekbackens förskola.

Här kommer kärleken från Alvesta!