Alvesta folkfest 2015

Alvesta folkfest 2015

 Alvesta Folkfest gick av stapeln för första gången den 12e september 2015 & var en stor succé. Massor av besökare kom till Hagaparken för att lyssna på konserter, kolla på dans, äta mat från olika länder & ta del av andra aktiviteter. Tyrolens Vänner kom med idén om festivalen till “kultur & fritidschef” Simon Herlitz i början av februari & i maj så hade ett samarbetsavtal tecknats & man kunde enas om en budget & projektplan som alla var nöjda med. Visionen var att skapa en folkfest där alla känner sig välkomna, en mötesplats där människor från olika bakgrund kan träffas & njuta av kultur & se hur otroligt mycket Alvestas kulturliv kan erbjuda. Jacob Hector från Tyrolens Vänner utsågs till projektledare & till hans hjälp fanns kollegorna på Tyrolen samt en samordningsgrupp med kommunanställda för att stödja & få med kommunens olika förvaltningar i arbetet. Under sommaren arbetades ett program fram & alla kulturföreningar i kommunen bjöds in för att medverka under festivalen & komma med förslag på olika aktiviteter som kunde passa in. Det var många som hade svårt att medverka med så kort varsel men de flesta var mycket positiva till satsningen. I slutet av augusti var programmet spikat & slutspurten inleddes för att marknadsföra festivalen & pynta parken riktigt ordentligt. Tanken var att göra parken riktigt färgglad & inbjudande, alla som passerade skulle se att det var fest. Det blev ett spännande och varierat program med både lokala & internationella akter. Allt från Syrisk musik, Tjetjensk brottning, Svenska visor, reggae, hiphop, bugg, breakdance, barndisco, yoga, workshops & mycket mer. Alvesta Folkfest blev en riktig succé & ca 1500 personer kom till Hagaparken för att kolla in någon av programpunkterna. Det var människor från alla delar av samhället & en härlig blandning av olika åldrar & kulturer. Det skrevs också mycket positivt i pressen & det var stora reportage både innan & efter festivalen i Smp, Växjöbladet/ Kronobergaren & Lokaltidningen.

Vi var med på Alvesta Folkfest 2015! 

Bilder från folkfesten

FAKTA OM ALVESTA FOLKFEST 2015

Tid: 12 september 2015 kl 14-19


Antal besökare: Ca 1500 personer besökte Hagaparken under dagen.
Antal medverkande föreningar & organisationer: 21
(Alvesta Kommun, Tyrolens Vänner, Allbohus, Syriska föreningen, Alvesta/Vislanda Musikkår, Rösträtt, Popcorner, SPF, Geparden, Det fria ordets hus, Somaliska Föreningen, ABF,
Tjetjenska föreningen, AMAN, Sudanesiska föreningen, Alvesta Teaterförening, Kulturens hus, De hanikappades riksförbund, Svenska Kyrkan, Alvesta Handel, IKFF)

Antal framträdanden på scen: 14
Projektledare:
Jacob Hector, Tyrolens Vänner
Tyrolens stab:
Hanna Evelyndotter, Kristoffer Palmgren, Felix Nilsson,
Bernard Bosch & Carl Hector.
Samordningsgrupp:
Jacob Hector, Tyrolens Vänner
Simon Herlitz, Kultur & fritidschef (Kultur & Fritid)
Gunilla Kaj Beivheden, förvaltningschef (IFO)
Jon Stavert, Alvesta musikskola (Utbildningsförvaltningen)
Ferenc Warga, Hagaskolan (Utbildningsförvaltningen/ IFO)
Per-Olof Hjälmefjord, integrationsutvecklare (IFO)
Dennis Lööv, kundservicechef på Allbohus
Marie-Louise Nilsson, livsmedelsinspektör (Förvaltningen för samhällsplanering)
Linda Andersson, integrationssamordnare (Utbildningsförvaltningen)

Vill du veta mer om projektets mål, idéer, och organisation se bilaga:
Projektplan med projektorganisation Alvesta Folkfest.

Sammanställt av Jacob Hector i november 2015.
Fotografierna i häftet är tagna av Patrik Lindström, Peter Svensson, Jacob Hector & Simon Herlitz
Stort tack till alla inblandade som gjorde Alvesta Folkfest möjligt!