Musikriket 2021

 Lena Willemark &  Roger Tallroth

Två av Sveriges främsta folkmusiker i ett sprudlande musikaliskt möte!
Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig f rån sina läromästare. Hon har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer och har tagit emot en rad utmärkelser.

Roger Tallroth från Uppland har utvecklat ett eget unikt sätt att spela gitarr genom åren som satt djupa avtryck för kommande generationers gitarrister. En portalfigur för det svenska och nordiska strängaspelet! Tillsammans med Olov Johansson och Mikael Marin bildade han trion Väsen 1989, som har släppt otaliga plattor och turnerat över hela världen. Roger har spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.

Kulturkällaren Alvesta
Söndage 29 augusti klockan 19.
Entré 110 kr 
Förköp Lena Willemark &  Roger Tallroth | Biljettkiosken
Arrangör Alvesta kommun

Nü Fiona
Bild på Nü Fiona

Nü Fionas sound sträcker sig från kaffe och tjära utspillt över en gammal folksångsvinyl till en drömskt svävande finstämdhet någonstans i den djupa dalen av indie och folkpop. Med sång, gitarr, fiol, kontrabas och trummor skapar kvartetten en intim atmosfär där personliga men samtidigt allmängiltiga texter lockar tanken medan kroppen får röja till musikens språk.

Den musikaliskt autodidakta låtskrivaren, gitarristen och sångerskan Izabelle Norén har ett uttryck som inte liknar något annat, då det är ett resultat av hennes liv som gatumusikant och vagabond. Tillsammans med Malte Zeberg – kontrabas, Jonathan Kabell – trummor och Tulda Nielsen – fiol och sång bildar de gruppen Nü Fiona.

Kulturkällaren Alvesta
Torsdagen 16 september klockan 19.
Entré 60 kr 
Förköp Nü Fiona | Biljettkiosken
Arrangör Alvesta kommun

Filip Jers & Emil Ernebro
Bild på Filip Jers och Emil Ernebro

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans! Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister samt blivit världsmästare på munspel.

Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 1960- och 70-talen och svenska visor. Deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Sommaren 2019 f ramträdde Ernebro & Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direktsänd TV.

Kulturkällaren Alvesta
Torsdagen 25 november klockan 19.
Entré 100 kr 
Förköp Filip Jers och Emil Ernebro | Biljettkiosken
Arrangör Alvesta kommun


Marie Bergman & Lasse Englund (sång & gitarr) är ett radarpar i musiken och livet!

Sångerskan Marie Bergman har en lång karriär bakom sig - från Family Four, en framstående solokarriär, tre vinster i Melodifestivalen till att bli invald i Swedish Music Hall of Fame 2018. Lasse Englund är gitarrist och producent och har jobbat med de flesta i musik-Sverige; Zetterlund, Åkerström, Vreeswijk, Grytt, Gärdestad, Afzelius osv. Möt en stark och unik röst tillsammans med flyhänt gitarrspel!

Söndag 5 april kl. 16.00 Musikriket i Moheda Bio
Framflyttad till 2022 nytt datum kommer
Arr: Moheda Bio & Avesta kommun
Entré 120 kr • Unga -26 år, stud och pensionär 50 kr
Förköp: Ingegerd Andersson, Moheda Bio • 070-298 49 02 • ingegerd.m.andersson@telia.com