Musikriket 2019

Among Lynx

Among Lynx

Among Lynx spelar ”tungt, svängigt och smutsigt”. De blandar pop, rock, blues och americana med feministiska texter i en helt egen stil. De släppte en platta 2017, och bandets andra album släpps nu i maj 2019.

Bandets vision är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen. Musiken andas gammal blues, 70-talshårdrock och poppig nutidsrock med riffgitarr och ylande munspel. Texterna är tuffa och uppmanar till feministisk revolution, självkärlek och empati.

Med låten ”Soil” och tillhörande musikvideo visar bandet att de tar aktivt avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället. Bandets hjärtefråga är jämställdhet.

– Vi får ofta höra att vi är det första helt igenom kvinnliga band som någonsin har spelat på stället. Det antyder hur viktigt det är med förebilder. Vi vet att vi behövs, säger de.

Moa Brandt (gitarr, sång), Elin Öberg (munspel, sång), Evami Ringqvist (sång, slagverk), Tove Brandt (bas, sång), Lina Anderberg (trummor)

TID:
Måndag 8 april, klockan 18.30

PLATS:
KULTURKÄLLAREN

BILJETT:
Entré: 150 sek. Studerande och unga under 26 år 100 sek. GRATIS för unga under 21 år!
FÖRKÖP: www.biljettkiosken.se