Discgolf

Hagaparkens Discgolfbana

I Hagaparken i centrala Alvesta ligger Hagaparkens Discgolfbana. Banan är gratis att spela och passar både för nybörjare och mer erfarna. Ta med familjen eller vännerna och prova på en idrott som passar både för barn och vuxna!

Banan

Hagaparkens Discgolfbana består av en 9-hålsbana i skogsterräng och en tillgänglighetsanpassad 3-hålsbana som går på grus och gräs. 3-hålsbanan fungerar även bra att använda som uppvärmningsbana.
Banan ligger placerad i Hagaparken i centrala Alvesta. Adress: Björkgatan 1, Alvesta. Parkering finns i nära anslutning till banans start.

Utlåning av discar
Det enda du behöver för att spela discgolf är en disc. Du kan på Virda Bad & Sportcenter, Grönkullavägen 10, låna en disc gratis för att prova på att spela. Discar går att låna under receptionens öppettider, se här: 
Virda bad och sportcenter.
Det är gratis att låna, men skulle du som lånat en disc kasta bort den så tar vi ut en avgift. Tänk därför på att du på hål 5 (vid vattendammen) väljer den utslagsplats där du inte behöver kasta över vattnet - och riskerar att förlora discen.

Banguide och digitalt scorekort
Det finns möjlighet att via appen UDisc få tillgång till en banguide och föra sin score. Appen finns att ladda hem i en gratisvariant i App Store och Google Play: Hagaparkens Discgolf, Alvesta - Alvesta, Sweden | UDisc Disc Golf Course Directory.

Karta över bana
Här hittar du länk till karta över banan Bansträckning 9 hål Hagaparkens Discgolfbana.pdf.