Cykling

Cykling

Vill du ta en cykeltur i vår vackra kommun? Det finns många olika alternativ med möjlighet till utmaning, äventyr, avkoppling och rekreation i en underbar natur. Du hittar mer cykelinformation på Visit Alvesta.

Åsnen Runt

Cykla delar av cykelrundan eller ge dig ut på en fyradagarstur runt sjön Åsnen. För bokning och upplysningar om Åsnen runt paketet, se http://www2.visitalvesta.se/sv/se-gora/588883/cykelleden-%C3%A5snen-runt/detaljer

Banvallsleden

Banvallsleden är cirka 22 mil och går mellan Halmstad och Karlshamn. Naturen är storslagen med omfattande ek- och bokskogar, naturreservat, strömmande vattendrag och stora sjöar.

Mörrumsån i flera mil, Sjöarna Bolmen och Åsnen och bland allt detta återfinns rikligt med sevärdheter. Bruk, gårdar, slott och herresäten. Cykla hela leden eller ta vissa sträckor. För mer information se Banvallsledens hemsida: http://www.banvallsleden.se/.

Dagsturer

a) Moheda - Mistelås - Tagel - Lyåsa - Bästerna - Moheda
b) Alvesta - Grännaforsa - Ryd - Härlöv - Borshult - Gåvetorp - Alvesta
c) Alvesta - Blädingeås - Spånhult - Vislanda - Alvesta

Fjordrundan

Välkommen att cykla i Skatelövsbygden. Cykelleden Fjordrundan tar dig på en 3 mil lång tur runt vackra Skatelövsfjorden, som är en del utav sjön Åsnen. På turen finns ett varierat utbud av sevärdheter allt från Huseby Bruk till vackra naturreservat.
Karta över cykelleden hittar du här för utskrift.