Cykling

Cykling

Vill du ta en cykeltur i vår vackra kommun? Det finns många olika alternativ med möjlighet till avkoppling och rekreation i en underbar natur.

Åsnen Runt

Cykla delar av cykelrundan eller ge dig ut på en fyradagarstur runt sjön Åsnen. För bokning och upplysningar om Åsnen runt paketet, kontakta Alvesta Turistbyrå.

Kronobergstrampen

Kronobergstrampen är en 35 mil lång cykelled genom de fem kommunerna Växjö, Alvesta, Tingsryd, Lessebo och Uppvidinge. Turen är en "ringled" som börjar och slutar i Asa, men du kan naturligtvis börja cykla var som helst utefter leden.

Leden tar dig genom ett skiftande småländkst landskap. Från höjderna i Asa i norr till låglandet i söder, utefter Helgasjön, Åsnen, genom Glas- och Möbelriket och gamla bruksbygder. Ledbeskrivning finns att köpa på Alvesta Turistbyrå.

Banvallsleden

Banvallsleden är cirka 22 mil och går mellan Halmstad och Karlshamn. Naturen är storslagen med omfattande ek- och bokskogar, naturreservat, strömmande vattendrag och stora sjöar.

Mörrumsån i flera mil, Sjöarna Bolmen och Åsnen och bland allt detta återfinns rikligt med sevärdheter. Bruk, gårdar, slott och herresäten. Cykla hela leden eller ta vissa sträckor. Färdbeskrivning kan du köpa på Alvesta Turistbyrå.

Dagsturer

a) Moheda - Mistelås - Tagel - Lyåsa - Bästerna - Moheda
b) Alvesta - Grännaforsa - Ryd - Härlöv - Borshult - Gåvetorp - Alvesta
c) Alvesta - Blädingeås - Spånhult - Vislanda - Alvesta

Fjordrundan

Välkommen att cykla i Skatelövsbygden. Cykelleden Fjordrundan tar dig på en 3 mil lång tur runt vackra Skatelövsfjorden, som är en del utav sjön Åsnen. På turen finns ett varierat utbud av sevärdheter allt från Huseby Bruk till vackra naturreservat.

Karta över cykelleden finns att köpa på Huseby Bruk, tel 0470-752097 eller Alvesta Turistbyrå, tel 0472-15255. Pris: 20 kr.