Bli kontaktperson

Som kontaktperson fungerar du som medmänniska och ett extra stöd till en ung person. Du är en vuxen förebild och ni träffas regelbundet för att umgås och hitta på aktiviteter tillsammans.

Barn och ungdomar kan behöva ett extra stöd när det vanliga nätverket inte räcker till. Att vara kontaktperson innebär att man regelbundet träffar ett barn eller en ungdom. För ett barn eller en ungdom är kontaktpersonen en vuxen förebild och ett personligt stöd. Innehållet i träffarna utgår ifrån barnets eller den unges behov.

Hur fungerar insatsen?

Stödet kan exempelvis innebära att ni gör en fritidsaktivitet tillsammans. Ni kan träffas och fika, ta en promenad eller pratas vid en stund på telefon. Som kontaktperson ska du kunna lyssna, vara en förebild och uppmuntra barnet eller ungdomen till egna aktiviteter.

Vem kan bli kontaktperson?

För att vara kontaktperson behövs ingen särskild utbildning. Det viktiga är att du har en stabil livssituation samt har tid, plats och intresse för att engagera dig i en annan person. Du behöver vara över 18 år.

Mer information om uppdraget som kontaktperson

Läs mer om vad det innebär att vara kontaktperson och ta del av olika berättelser på Socialstyrelsens webbplats mininsats.se 

Anmäl intresse

Vill du anmäla intresse eller ställa frågor. Kontakta oss via vårt kontaktcenter så hör vi av oss.