Vill du stödja nyanlända?

Det är många som hör av sig till Alvesta kommun och undrar hur man på olika sätt kan lära känna och hjälpa nyanlända i vår kommun. Här nedan har vi sammanställt vad du kan göra och vart du vänder dig.

Bli vänfamilj

Bli vänfamilj till en nyanländ som bor i kommunen. Vi har idag ett antal flyktingar som står i kö för att hitta en vänfamilj. Kanske är det din familj? Om du vill veta mer om vad vänfamilj innebär kan du klicka in dig på sidan Vill ni bli vänfamilj?

Skänk kläder och leksaker

Café Rönnedal som drivs av Alvesta kommun, Allbohus och ABF, tar gärna emot kläder och leksaker. Öppet vardagar 8:00-16:00. Tel. 0472-13310, besöksadress Rönnedalsvägen 25, Alvesta.

Röda korset Kupan i Vislanda tar emot kläder. Tel. 0472 35057, besöksadress: Kyrkogatan 2, Vislanda

Ställ upp som volontär

Nyfiken på andra språk och kulturer? Vill du dela med dig av svenska språket och kulturen. Ta då chansen att bli volontär, till exempel på något av följande mötesplatser/språkkaféer:

  • Biblioteket i Alvesta.
  • Svenska kyrkan i Alvesta eller Vislanda
  • Equmeniakyrkan i Alvesta
  • Café Rönnedal

Med anledning av rådande pandemi är det paus hos en del organisationer

Samarbeta med invandrarföreningar

Tillsammans gör vi mer! Om du eller din förening vill söka samarbete med någon av våra invandrarföreningar kan Alvesta kommuns Infocenter via Maryan Hassan förmedla kontakten. Ni når Maryan per telefon 0472-155 08 eller maryan.hassan@alvesta.se