Kompiskortet

Kompiskortet är en möjlighet för dig som har en funktionsnedsättning att tillsammans med en kompis ta del av olika aktiviteter och arrangemang. Kortet innebär att du betalar som vanligt medan din kompis följer med gratis. Du bestämmer själv vem som följer med, det kan vara en vän, en personal eller någon släkting.

Var gäller Kompiskortet?

Kortet gäller i hela Kronobergs län, men bara hos de arrangörer som har anslutit sig till Kompiskortet.

Under Länkar till höger på denna sida hittar du en lista över anslutna arrangörer i Alvesta kommun (ett arbete pågår med att få fler arrangörer att ansluta sig, listan uppdateras därför kontinuerligt). Där hittar du även länkar till övriga kommuner i länet som är anslutna till Kompiskortet. På deras hemsidor kan du hitta information om anslutna arrangörer i deras kommun.


Ansök om Kompiskortet

Du måste göra en ansökan för att kunna få ett Kompiskort. Kontakta fritidsansvarig inom Funktionsstöd för att ansöka.

Kortet gäller för dig som bor i Alvesta kommun.

Ansökan om kompiskort (e-tjänst)


Information till föreningar/arrangörer

Som förening eller verksamhet kan ni ansluta er till Kompiskortet och då erbjuda innehavare av Kompiskortet att ta med en kompis, en stödjande person, gratis till ett evenemang eller aktivitet som ni anordnar.

För att ansluta er förening eller verksamhet till Kompiskortet fyller ni i formuläret via e-tjänsten Kompiskort - anslut förening eller verksamhet. 
Du kommer till E-tjänsten genom att trycka här.