Tingsbacken Trygga hem

För dig som fyllt 65 år bygger den kooperativ hyresrättsförening Tingsbacken Trygga hem ett modernt trygghetsboende i Alvesta. Här bor du parknära, promenadvänligt och med Tingsbackens ekar som närmsta grannar. Huset ligger vid Tingsgatan, bara tio minuters promenad från järnvägsstationen. Du får behändigt nära till affärer, restauranger, gym och annan service. Projektet är för tillfället pausat, ytterligare information kommer så snart det finns nya besked.

byggnad

Totalt får huset 40 lägenheter, tvåor och treor, som passar för 1–2 personer. Alla lägenheter har ordentligt utrustat kök och generöst badrum med tvättmaskin och torktumlare. Till huset hör en gemensam lokal för aktiviteter och fester som ger dig möjlighet till ett bekvämt och socialt rikt liv. Dessutom kommer det att finnas en övernattningslägenhet för gäster.

Trevligt tillsammans 

Idag finns det många äldre personer om vill leva ett aktivt liv och få tid över till roligare saker än att ta hand om hus och trädgård. Då är det här ett bra alternativ. Att en trygghetsvärd finns på plats under delar av dagen ökar den sociala gemenskapen mellan dem som bor i huset. 

Trygghetsboendet uppförs i form av en kooperativ hyresrätt som bildats gemensamt av Alvesta kommun och Riksbyggen. Det ger dig som flyttar in flera fördelar. Du får en tillgänglig och bekväm lägenhet med hög standard utan att behöva satsa något eget kapital – insatsen är blygsamma 100 kronor. Att du är medlem i föreningen som hyr ut lägenheterna ger dig dessutom inflytande över hur ditt boende drivs och förvaltas. Föreningens medlemmar kan till exempel påverka utformning och användning av den gemensamma gården, vi ni ha odlingslådor eller boulebana går det att ordna.

Är du intresserad?

Här kan du ladda ner broschyren i pdf-format.


Så här gör du en intresseanmälan

För att välja ett trygghetsboende måste minst en person i hushållet ha fyllt 65 år när man flyttar in. Det är många som vill bo så här och som redan anmält sitt intresse för en lägenhet i Tingsbacken Trygga hem. Men det är inte för sent än.  

Gör en intresseanmälan genom att skriva ut denna pdf, fylla i den och skicka den med posten.  

Din intresseanmälan är inte bindande.

Stiliserat träd logotype