Trygghetsboende

Alvesta kommuns två trygghetsboenden erbjuder välplanerade och moderna lägenheter anpassade för dig som fyllt 75 år. Lägenheterna är funktionellt utformade och planerade så att möjligheten finns att bo kvar hemma om behov av stöd finns. Om till exempel hemtjänst, larm eller annan anpassning för att öka tillgängligheten är aktuellt.

Alvesta kommun har två trygghetsboenden:

  • Liljan i Vislanda
  • Lunnabacken i Alvesta

Lägenheterna är fördelade på 2 våningar. De är i storlekarna 2–3 rum och kök och har antingen egen balkong eller uteplats, tvätt- och torkmöjlighet i badrum samt eget förråd. Det finns en hiss i huset och miljöhus på gården. 

En av grundstenarna för ett trygghetsboende är social gemenskap. Trygghetsboendet har därför en gemensamhetslokal för samvaro, hobby och rekreation samt en trygghetsvärd närvarande varje vecka. Trygghetsvärdens uppgift är att främja trivsel och ordna gemensamma aktiviteter i samråd med de boende. 

I anslutning till trygghetsboendena ligger ett särskilt boende med restaurang dit de boende på trygghetsboendena är välkomna.

Så här gör du en intresseanmälan
Lägenheterna hyrs ut på samma villkor som vanliga lägenheter med åldersgränsen 75 år som enda skillnad. Uthyrningen sker via Allbohus ordinarie bostadskö vilket innebär att du måste vara registrerad för att kunna söka. Den sökande som har högst köpoäng blir erbjuden att hyra lägenheten.

Registrera dig på Mina sidor via AllboHus hemsida. När du är inloggad väljer du lediga lägenheter och gör därefter en intresseanmälan för den eller de lägenheter du skulle kunna tänka dig att bo i. Efter att sista ansökningsdagen har gått ut tar vi kontakt med de som lämnat intresseanmälningar.

Klicka här för att läsa mer och gör en intresseanmälan på Allbohus hemsida