Torsgården

Torsgården ligger naturskönt i Lönashults kyrkby tre mil söder om Alvesta tätort.

Verksamheten består av äldreboendet Torsgården, gruppboende samt ett hemtjänstområde som omfattar V Torsås församling.

Torsgården (byggår 1997) har trots sitt läge på landsbyggden närhet till bibliotek, ICA-affär, bank, hårsalong och bilverkstad med mack.

Äldreboendet - Boken och Eken

På respektive avdelning finns 12 lägenheter varav en är tvårumslägenhet med kök. Övriga lägenheter är ettor med pentry. Alla lägenheter är på markplan med egen uteplats och vindsförråd.

Vi äter alla måltider gemensamt på avdelningen i ett kombinerat dagrum/ matsal vilket ger en lugn måltidsmiljö.

På varje avdelning finns även en gemensam tvättstuga.

Gruppboende för personer med demens - Lönnen

Gruppboendet består av åtta lägenheter med ett rum och pentry. Här äter vi också måltiderna gemensamt, med personalsom sitter med kring bordet. På Lönnen är personaltätheten något högre än på Boken och Eken, vilket ger mer tid för den enskilde.

Torsrummet

Vid högtider såsom födelsedagar och helgfirande finns en gemensam samlingsal med plats för cirka 70 personer. Den används dessutom flitigt till olika aktiveringar och blir därmed lite av Torsgårdens hjärta.

Köket

All mat lagas på Torsgården och varje dag lagas ca 100 portioner. Vi lagar även maten till särskilda boendet Asken i Grimslöv. Matsedeln är gemensam för köken i kommunen.

I anslutning till köket finns en trevlig matsal. Det finns möjligheter för utomstående att komma och äta på Torsgården, men ring gärna innan. Telefon till köket 0472-59 56 45. 

Information om Mötesplatsen och aktiviteter hittar du här.

Vi har ett instgramkonto där vi lägger ut bilder från Torsgården. Följ oss gärna på @torsgardenlonashult.