SMS-tjänst för samhällsstörningar

Alvesta kommun har en SMS-tjänst för att informera dig som kommuninvånare om lokala driftstörningar. Det gäller främst störningar på till exempel el-, vatten- och avloppsnätet eller sophämtning.

Vi behöver ibland göra planerat underhållsarbete på till exempel vattennätet och ibland är det mer oväntade händelser som en vattenläcka som behöver åtgärdas.

SMS-tjänsten kan också komma att användas vid samhällskriser som bränder, översvämningar och liknande.

Eftersom dessa saker påverkar din vardag i stor grad, är det viktigt för oss att du så snabbt som möjligt får information om eventuella driftstörningar. Därför har vi ett sms-verktyg som vi vid särskilt behov kommer att använda för att nå ut med information till våra kunder.

Avsändaren i SMS-et som vi skickar ut kommer att vara alvesta.se   

Hur har vi fått ditt nummer?

Ditt mobilnummer hämtas från din teleoperatörs databas. Är du skriven på en adress och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress kommer du alltså automatiskt att få våra SMS-utskick.

SMS-utskicken kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Du som vill ha aviseringar till ytterligare/annan telefon

Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller som äger fritidshus i kommunen, kan ta del av tjänsten. Detta gör du genom att anmäla dig i formuläret nedan.

SMS-tjänsten är också bra för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos till exempel äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.

Avanmälan

Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från SMS-tjänsten så gör du det via nedan formulär.