Pristagare särskild prestation

2022

Muslija Beciroski

Muslija Beciroski från Alvesta kom som flyktning till Alvesta 2014 och såg redan från början att det fanns ett stort behov att engagera och inkludera barn och ungdomar i fysisk aktivitet. Han engagerade sig helhjärtat på sin fritid i basket. Från ett litet gäng som började spela basket
på Rönnedal har Muslija med hjälp av andra bildat en basketförening där både killar och tjejer spelar.
Muslija är ett exempel på att man med stort engagemang, entusiasm, god idé och vilja bidrar till
barn och ungdomarnas hälsa och tillhörighet.

 

2021

Johanna Lundquist

Johanna Lundquist har ett stort hjärta och engagemang för ungdomar och sin hembygd Hjortsberga.
Sedan ung ålder har hon varit med i Hjortsberga Gymnastikklubb och har genom åren hunnit med att vara såväl aktiv gymnast, ledare och aktiv i styrelsen. Numera har hon rollen som ledaransvarig och leder även själv grupper inom föreningen.
Förutom sitt engagemang i Hjortsberga Gymnastikklubb är hon även aktiv i Hjortsberga IF och Kvenneberga Bygdegård.
En riktigt lokal eldsjäl.

 

2020

Thomas Ragnarsson

Thomas Ragnarsson har som projektledare varit en nyckelperson för att medborgarförslaget om att skapa en skate- och aktivitetspark i Moheda kunnat bli verklighet och invigts under 2020. Thomas har via sitt engagemang i Moheda intresseförening lagt ner åtskilliga timmar för att söka finansiärer och driva detta projekt som gett Mohedaborna en ny samlingplats. En riktig eldsjäl!

 

2019

Gustavo Rocha Medina, Alvesta Motorklubb

Som drivande i Alvesta Motorklubb jobbar Gustavo Rocha Medina för att unga i Alvesta kommun ska komma tillsammans i ett positivt sammanhang.

Gustavo har ett självklart ledarskap baserat på tydliga regler och normer. Genom detta lotsar han ungdomarna mot en meningsfull fritid, jobb eller en livslång passion för motorer.

 

2018

MASUMI MIKAWA GUSTAVSSON OCH EMANUEL GUSTAVSSON, CAFÉ ST. CLAIR

Masumi och Emanuel har genom enträget arbetei över tio år utvecklat Café St. Clair till en unikrestaurang av yppersta kvalité i Alvesta. Genom att utgå från Japansk design och kokkonst, med formen och känslan som utgångspunkt har de förenat det japanska med det svenska i en härlig symbios.

Café St. Clair är idag ett turistmål som sätter Alvesta på kartan samtidigt som det skapats en unik träffpunkt för Alvesta kommuns medborgare.

 

2017

REBECKA LUNDBERG, VISLANDA SKOL IF  

Rebecka har varit en ledande kraft i Vislanda Skol IF i över 11 år som ledare, styrelseledamot, sekreterare och kassör.
Hon har genom föreningen bidragit till att upprättadagliga sport- och fritids aktiviteter efter skoltid för100-tals barn och ungdomar i Vislanda.

Hennes ledaregenskaper och stora engagemang har på ett avgörande sätt bidragit till utveckling av hela Vislanda samhälles fritidsliv!

 

2016

JOHAN BJÖRKQVIST

Under en paus mellan matcherna på Rödsle
Cup besökte Alvesta GIF äventyrsbadet i Oskarshamn där pojkarna i laget kunde bada och ha kul.
Johan stod vid sidan av bassängen och höll uppsikt,då han upptäckte en pojke som låg på botten. Han hoppade i med kläder och allt, och fick upp pojken till ytan. pojken kunde räddas troligtvis tack vare Johans insats.

 

2015

LINDA GUSTAVSSON

Linda Gustavsson är en verksam kock på förskolan Lekbacken i Alvesta kommun som brinner för sitt uppdrag. Linda är en god förebild och inspiratör!

Hon är också en dedikerad ledare som sprider både kunskap och engagemang om matlagning.
Och på ett enastående sätt skapar hon stora måltidsupplevelser som innebär en bra start i livet för våra barn i Alvesta Kommun.

 

2014

ELISABET CARCAMO STORM

Elisabeth Carcamo Storm har genom stort engagemang, mod och kraft lyckats med konststycket att göra det kyrkliga mer öppet och allmänt tillgängligt genom att verka för att sprida kulturens kraft innanför kyrkoväggarna i Alvesta kommun.