Ordinärt boende

Ordinärt boende är vård och omsorg som utförs hemma hos omsorgstagaren. Exempel på insatser i ordinärt boende är hemtjänst, hemsjukvård och matdistribution. Målet är underlätta det dagliga livet för omsorgstagaren och att ge stöd utifrån hens individuella behov.

Arbetsgrupperna inom ordinärt boende i Alvesta kommun utgår ifrån orterna Alvesta, Moheda och Vislanda. Från arbetsplatsen tar du dig sedan ut till våra omsorgstagare med bil, cykel eller till fots. 

Arbetsuppgifter

Du ger stöd och hjälp till personer i deras hem så att de kan bo kvar och känna sig trygga. Det handlar både om vårdande insatser och praktisk hjälp i hemmet. Hemtjänsten är bemannad dygnets alla timmar alla dagar i veckan. Du motiverar omsorgstagaren att göra det hen själv klarar av och ger stöd i de delar som är svåra för omsorgstagaren att utföra själv. Det kan exempelvis vara hjälp med personlig hygien, måltidssituationer, av- och påklädning, samt att möjliggöra deltagande i sociala aktiviteter.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare i hemtjänsten bör du ha en trygghet i dig själv och vara en stabil person. . För att trivas hos oss är det viktigt att du har intresse och förståelse för människor med behov av hjälp och stöd i vardagen. 

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning inom vård och omsorg eller tidigare erfarenhet av arbete kommunal omsorgsverksamhet. Inom vissa delar av hemtjänsten behöver du ha körkort för att arbeta hos oss.