Kostenheten

Kostfrågor är ett satsningsområde i Alvesta Kommun där vi ser att goda, vällagade måltider ger nöjda matgäster, stolt personal och kan bidra med att förbättra resultaten i hela verksamheten.

Omsorgsförvaltningens kostenhet har fem stycken kök runtom i kommunen, varav ett är ett mottagningskök. Vi har varit framgångsrika och vunnit flera utmärkelser i White Guide Senior, och år 2022 tog vi hem förstaplatsen i kategorin Senior Special Foods i tävlingen.

Arbetsuppgifter

I arbetet runtom i våra kök ingår att vara behjälplig vid matlagning, packning av matdistribution, göra sallader, desserter, diska samt städa kök och matsalar. Vår uppgift är att ge våra omsorgstagare en guldkant i vardagen med god och vällagad mat.

Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper om hur vi arbetar med näringsriktig och anpassad kost inom äldreomsorgen. Du får arbeta tillsammans med vår erfarna och kompetenta personal och vi erbjuder dig en god introduktion till arbetet med stöd och hjälp av våra handledare.

Är det dig vi söker?

Som medarbetare på kostenheten behöver du vara ansvarstagande, noggrann och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du strävar alltid efter att laga god välbalanserad mat av högsta kvalitet. Du har ett genuint intresse av livsmedel och matlagning men har även öga för de små detaljerna som förhöjer måltidsupplevelsen. Vi ser det som en självklarhet att du har ett gott bemötande gentemot såväl omsorgstagare som kollegor, och att du har en god initiativ- och samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att du har utbildning eller påbörjad utbildning som kock eller tidigare erfarenhet av arbete som kock eller måltidsbiträde inom äldreomsorg.