Möt Signe Petersson och Thilda Klang på Fotbollsplanen i Torpsbruk

Signe Petersson och Thilda Klang som sommarjobbar på Fotbollsplanen i Torpsbruk där de får vara med och aktivera barn och unga i olika sorters lekar och sporter.

Signe Petersson:

Vad får du göra på ditt sommarjobb?

På mitt sommarjobb får jag chansen att vara med och aktivera både barn och ungdomar i Torpsbruk och Moheda. Eftersom att vi både är på fritidsgården i Moheda och på Fotbollsplanen i Torpsbruk så når vi ut till en massa barn som vill ha något att göra i sommar värmen. 

Varför valde du att sommarjobba?

Jag ville sommarjobba för att tjäna pengar, och för att det är roligt att göra något på sommaren. Sen får man chansen att aktivera barnen i Moheda och Torpsbruk och de gör även att dom har något att göra på sommaren. 

Finns det något du inte får göra när du sommarjobbar eftersom att du är under 18?

Det finns inget jag inte får göra, eftersom att allting vi gör ska vara lämpligt till barn så finns det inte det. 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här igen?

Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba här igen för att det är väldigt kul att jobba här. Jag jobbade här på samma ställe förra året och i år så ville jag tillbaka. 

Vad tycker du om att kommunen ordnar sommarjobb?

Jag tycker att det är bra, det gör det mycket lättare att faktiskt få ett sommarjobb. Om inte kommunen hade gjort det så hade man fått göra det själv och det är mycket svårare. 

Har du lärt dig något nytt?

Jag har inte lärt mig jättemycket nytt eftersom att jag jobbade här förra året. Men det jag har lärt mig är att det är mycket svårare att aktivera barn än ungdomar. 

Vet du vad du ska göra med pengarna från sommarjobbet? 

Jag har inte planerat något jag ska göra med pengarna mer än att jag troligtvis ska köpa en bil eftersom att jag får ta körkort nästa år. 

Tror du att detta är ett jobb för dig?

Jag tror att det kan vara ett jobb för mig i framtiden, eller kanske inte just detta jobbet på detta stället men någonting som har med barn och unga att göra. 

Thilda Klang:

Vad får du göra på ditt sommarjobb?

Det jag får göra här på Torpsbruks Projektet är att aktivera barn och unga i lekar och olika sorters sporter. Vi är även på fritidsgården i Moheda där vi har olika sorters aktiviteter för ungdomarna i Moheda. 

Vad har du tänkt att göra med pengarna du tjänar?

Jag har inget speciellt jag vill köpa så jag ska bara spara dom till jag vill ha något. 

Tror du att detta är ett jobb för dig i framtiden?

Jag tror att jag vill jobba med barn i framtiden men kanske inte just här på detta jobbet. Men någonting inom barn och unga skulle vara kul. 

Vad tycker du om att kommunen ordnar sommarjobb?

Jag tycker att det är jättebra. Det är mycket enklare att få jobb om kommunen gör det för att det är så svårt att få annars. 

Varför valde du att sommarjobba?

Jag valde att sommarjobba för att tjäna pengar och ha kul på mitt sommarlov. Sen är det även bra att aktivera barn och unga i kommunen och det hjälper vi till med genom att vi sommarjobbar. 

Vad tycker du är bäst med detta jobbet?

Det jag tycker är bäst är att det är ganska fritt. Vi som jobbar planerar alla lekar så vi kan göra lite som vi vill med barnen. Sen är det även lite variation i jobbet för att vi både är på fritidsgården och på fotbollsplanen. Det blir även en skillnad i åldrarna vilket som också är väldigt roligt. 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här igen?

Jag skulle verkligen kunna jobba här igen för att det är superkul. Det är roligt att aktivera barnen och delta i lekarna vi gör.