Sommarvärd på Huseby Bruk

Sommarvärd på Huseby Bruk

Lär dig något som du har nytta av hela livet, samtidigt som du har roligt tillsammans med nya kompisar!

Under tre veckor får du chansen att utbilda dig inom värdskap samtidigt som du jobbar på Huseby Bruk. Oavsett om du vill jobba inom besöksnäringen eller med något helt annat i framtiden, så kommer du att lära dig viktiga saker om värdskap och få värdefull erfarenhet.

Huseby Bruk är ett stort gods där tiden stannade för hundra år sedan. Här får besökarna ta del av hur livet såg ut här, och ditt jobb är att bidra till att levandegöra Huseby. Du kommer att få en historisk klädsel och gå in i rollen som en person på Huseby runt år 1900. Du kommer att få flytta runt på bruket i olika roller, men gemensamt är att du ger besökarna något extra genom ditt värdskap och det du berättar för dem. Du kommer också att få delta på andra avdelningar på bruket såsom trädgård och restaurang för att få en helhetsbild av hur besöksmålet fungerar.

Vi söker dig som tycker att Huseby verkar vara en spännande plats, vill lära dig mer om värdskap och berättande (något som du kommer att ha nytta av i många sammanhang). Det är ett plus om du är intresserad av historia. Du måste vara eller vilja bli social, eftersom jobbet går ut på att prata med besökarna, svara på deras frågor och göra att de blir extra nöjda med sitt besök.

Projektet riktar sig till dig som:

  • Är född år 2004, 2005 eller 2006
  • Är folkbokförd i Alvesta kommun
  • Har slutat åk 9

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag (helgarbete kan också förekomma), 6 h/dag och under någon av perioderna; v 24-26, 27-29 eller 30-32. Timlön utbetalas.

Du ansöker till projektet via vårt rekryteringsverktyg Varbi.
Klicka här för att komma till ansökan!

I videoklippen nedan berättar två av förra sommarens feriearbetare vad de tyckte var bäst med att jobba som sommarvärd på Huseby Bruk!